ΤΟΠΙΚΑ

Πόλος έλξης επενδύσεων ο Παγασητικός

πόλος-έλξης-επενδύσεων-ο-παγασητικός-10356

Μετά την πώληση του πρώην κτήματος του ΕΟΤ στα Καλά Νερά και την ανακοίνωση δημιουργίας Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, έγινε γνωστό ότι και η διαφαινόμενη επένδυση για ιδιωτικό λιμάνι στο Στόμιο Αμαλιάπολης παίρνει σάρκα και οστά.

Τα τρία συναρμόδια υπουργεία υπέγραψαν όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, ενώ και η χρηματοδότηση του μεγάλου ιδιωτικού έργου δείχνει να είναι εξασφαλισμένη.

Το ιστιοπλοϊκό κέντρο στα Καλά Νερά

Ο Βολιώτης επιχειρηματίας Απόστολος Μπλέτσας, ο οποίος κινείται μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, όπου διατηρεί οικοδομική επιχείρηση και χρηματιστηριακή εταιρεία, είναι ο πλειοδότης του διαγωνισμού για την αγορά του πρώην κτήματος του ΕΟΤ, συνολικής έκτασης 38 στρεμμάτων. Το τίμημα ήταν κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο, η αγορά δεν έχει ολοκληρωθεί και οι τελικές υπογραφές δεν έχουν πέσει.

Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο του Βολιώτη επιχειρηματία, το ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύτηκε να ξεκαθαρίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την υπόθεση της παραχώρησης των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, για την οποία απαιτείται υπογραφή από 14 συναρμόδιες υπηρεσίες! Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να πέσουν υπογραφές, εκτιμά ο Βολιώτης δικηγόρος.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες λιμενικές εγκαταστάσεις είναι πολύ σημαντικές για την επένδυση. Επιπλέον απαιτούνται εκτεταμένες εργασίες επισκευής, γιατί ουσιαστικά είναι προ της κατάρρευσης.

Ο Βολιώτης επιχειρηματίας, σύμφωνα με το επενδυτικό του σχέδιο, θα προβεί στην αξιοποίηση της μαρίνας, εφόσον την επισκευάσει, και θα δημιουργήσει εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης σκαφών, εγκαταστάσεις επισκευής και τροφοδοσίας σκαφών και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης τουριστών, όπως και χώρο φιλοξενίας σκαφών (πάρκινγκ). Στα σχέδιά του προβλέπεται και η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας εξυπηρέτησης των ιδιοκτητών και των επιβατών των σκαφών που θα ελλιμενίζονται στην εγκατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπλέτσας δραστηριοποιείται ήδη στον ιστιοπλοϊκό τουρισμό, με βάση τη Μαγνησία.

Αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει η επένδυση, εκτός από την αγορά του κτήματος, είναι η παραχώρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων για 50 χρόνια. Τέλος, ο επιχειρηματίας Απ. Μπλέτσας είναι απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου Βόλου, υπήρξε στέλεχος της ΕΟΚ από τη δεκαετία του ’70 και ήταν ο πρώτος διευθυντής της CityBankστην Ελλάδα.

Το ιδιωτικό λιμάνι στο Στόμιο Αμαλιάπολης

Προ διημέρου βρέθηκε στην Αμαλιάπολη ο Γάλλος εκπρόσωπος ξένων διεθνών κεφαλαίων Αλεξ Ραντάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι επενδυτές που εκπροσωπεί έχουν αποφασίσει να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του λιμανιού. Μετά από προσπάθειες έξι ετών το συγκεκριμένο σχέδιο έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τα τρία συναρμόδια υπουργεία και πλήθος αρμόδιων υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ναυτιλίας, με τελευταία υπογραφή αυτή του αρμόδιου υπουργού για τις μεγάλες επενδύσεις Ν. Μυταράκη, άναψαν το πράσινο φως. Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει λάβει όλες τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις, καθώς και την υπογραφή της Κτηματικής Υπηρεσίας για την παραχώρηση του αιγιαλού. Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στο στάδιο της νομικής διευθέτησης της χρηματοδότησης, για την οποία και οι ξένες και οι ελληνικές τράπεζες έχουν δώσει το τελικό «ok».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου