ΤΟΠΙΚΑ

1.000 Βολιώτες στα κοινωνικά κέντρα

1-000-βολιώτες-στα-κοινωνικά-κέντρα-11807

Περίπου 450 άτομα μεγάλης ηλικίας αθλούνται και συμμετέχουν στις δράσεις που αναπτύσσονται

Εξαιρετικά δημοφιλή είναι τα τμήματα άθλησης και άσκησης που λειτουργούν στα πέντε κοινωνικά κέντρα της περιοχής μας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 450 Βολιωτών μεγάλης ηλικίας.

Ολοένα και περισσότεροι συνταξιούχοι απευθύνονται στα Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, προκειμένου να συμμετάσχουν σε χρήσιμες δραστηριότητες με μηδενικό κόστος. Στο πλαίσιο αυτό, υπολογίζονται σε 500 οι ωφελούμενοι από τις ιατροκοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται.

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία, στην κινησιοθεραπεία συμμετέχουν 170 άτομα, στη χορωδία ενηλίκων 71, στα τμήματα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών ενηλίκων 44, στο αντίστοιχο τμήμα για ενήλικες 60, στα τμήματα ρυθμικής γυμναστικής παιδιών 30, στο τμήμα αερόμπικ και πιλάτες 150, στο τμήμα ζωτικότητας και ευεξίας 50, στο τμήμα γυμναστικής Xfit(κυκλική προπόνηση) 30.

Συνολικά, οι ωφελούμενοι ανά έτος στις δράσεις του τμήματος ποιότητας ζωής, πρόληψης και προαγωγής υγείας, στο οποίο υπάγονται τα Kοινωνικά Kέντρα, έχουν ως εξής: ανέρχονται σε 500 οι ωφελούμενοι των ιατροκοινωνικών υπηρεσιών στα κοινωνικά κέντρα, στα ενημερωτικές δράσεις συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα και στα προγράμματα αγωγής προαγωγής υγείας, τα οποία πραγματοποιούνται στα δημοτικά σχολεία που γειτνιάζουν με τα Κοινωνικά Κέντρα, συμμετέχουν 1.000 επίσης ωφελούμενοι.

Σε εποχές κρίσης, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ωφελούμενων στα κοινωνικά κέντρα, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Κατερίνα Αχμάντ, Υπεύθυνη του τμήματος ποιότητας ζωής, πρόληψης και προαγωγής υγείας «όλες οι ηλικίες απευθύνονται στα Κοινωνικά Κέντρα, τα οποία δέχονται σε καθημερινή βάση περίπου 70-80 άτομα».

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πολλοί Βολιώτες αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στην άθληση. «Εχουμε πολλούς ηλικιωμένους που έρχονται για να αθληθούν», επισημαίνει η ίδια και προσθέτει ότι «από τα 130 άτομα που θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, οι 90 είναι ηλικίας από 60 έως 75 ετών».

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι απευθύνονται στα Κοινωνικά Κέντρα, προκειμένου «να εξασφαλίσουν παροχές σε προγράμματα σίτισης, για να συμμετάσχουν στο μίνιμουμ πακέτο εξετάσεων, δίνοντάς τους, επίσης, πολλές φορές πληροφορίες για τη διαχείριση της νόσου» υπογραμμίζει η κ. Αχμάντ.

Οι μισοί από τους ωφελούμενους απευθύνονται στο γραφείο διαχείρισης ελεύθερου χρόνου και οι υπόλοιποι στο γραφείο αγωγής και προαγωγής υγείας, αντίστοιχα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τέλος, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας απευθύνονται σε κέντρα υγείας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ προκειμένου να κάνουν ένα «πακέτο» εξετάσεων για

ζάχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, πίεση, με μηδενικό κόστος και με τη συνδρομή ειδικών, οι οποίοι είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου