ΤΟΠΙΚΑ

Σε χέρια Βολιώτη το οικόπεδο – «φιλέτο» στα Καλά Νερά

σε-χέρια-βολιώτη-το-οικόπεδο-φιλέτο-12256

Παραχώρηση του ακινήτου για μισό αιώνα, με τίμημα άνω του 1 εκατ. ευρώ

Για Βολιώτη επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ενοικίαση τουριστικών σκαφών …χτύπησε το σφυρί κατακύρωσης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το οικόπεδο – φιλέτο στα Καλά Νερά, καθώς προσέφερε το πιο υψηλό τίμημα στον πλειστηριασμό και συγκεκριμένα 1.030.000 ευρώ.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της TRT, το οικόπεδο έκτασης 38.108 τ.μ., το οποίο βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο στον οικισμό με εκατοντάδες μέτρα στη θάλασσα και εφάπτεται στο σύνολο του μήκους του με την εθνική οδό Βόλου – Τσαγκαράδας, πέρασε για τα επόμενα 50 χρόνια προς αξιοποίηση στα χέρια Βολιώτη.

Για το κτήμα των Καλών Νερών επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού, καθώς και της χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης ήδη υφιστάμενων στην περιοχή εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση της επένδυσης.

Για την εκτέλεση έργων στον αιγιαλό τηρείται η διαδικασία που ορίζεται στις διατάξεις του σχετικού νόμου. Στην προκειμένου περίπτωση, επειδή ο αιγιαλός είναι χαρακτηρισμένος ως τουριστικό δημόσιο κτήμα, η παραχώρηση θα γίνει από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ως κατά νόμο αρμόδια με αντάλλαγμα που θα συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ό,τι αφορά στις ήδη υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου έχει ήδη υποβάλει το φάκελο νομιμοποίησης στην Κτηματική Υπηρεσία και η παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης μπορεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο επιχειρηματίας υποχρεούται, βάσει σύμβασης, να κατασκευάσει και μία ξενοδοχειακή μονάδα εντός του ακινήτου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου