ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρά ο αγωγός ακαθάρτων

προχωρά-ο-αγωγός-ακαθάρτων-13734

Το έργο που εκτελείται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Βόλου

Τις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου για την κατασκευή αγωγού ακαθάρτων επισκέφθηκε χθες, ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιώργο Μουλά.

Το έργο, όπως διαπιστώθηκε, αν και ξεκίνησε πρόσφατα, προχωράει με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Σημειώνεται ότι το έργο εντάσσεται στην εργολαβία που αφορά στον αγωγό στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου.

Μικροψυχία και προπαγάνδα

«Καλώς τους κι ας άργησαν…», απαντά στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος, στην επιστολή της παράταξης «Επιλογή Ευθύνη», η οποία είχε προτείνει «να ζητηθεί από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου η διερεύνηση του αν υπάρχει μεθόδευση, ώστε η μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων Παραλιακού Μετώπου και αναβάθμισης του Βιολογικού να ανατεθεί τελικά όχι στην πρώτη σε σειρά κατάταξης σύμπραξη αλλά στη δεύτερη, με τίμημα δυόμισι φορές μεγαλύτερο».

Από το γραφείο τύπου, του Δημάρχου Βόλου, επισημαίνονται τα εξής:

«Δυστυχώς ακόμη κι όταν είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουν την ορθότητα των αποφάσεων της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που ανέβαλε τη λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα, το κάνουν με τρόπο μικρόψυχο, δείχνοντας έλλειψη ακόμη και στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού που τόσο διαφήμισαν. Με έντεχνο προπαγανδιστικό τρόπο, μέσω μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης, όχι απλώς επιχειρούν να αυτοπροβληθούν, αλλά να αφήσουν στον όχι προσεκτικό αναγνώστη ή ακροατή την αίσθηση ότι οι ίδιοι σταμάτησαν ένα «σκάνδαλο» και όχι η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, που ενδεχομένως να «ενέχεται» σε αυτό!

Σε ό,τι αφορά δε τις ευθύνες των υπηρεσιών, που εμμέσως πλην σαφώς υποδεικνύουν, με το αίτημα ελέγχων τόσο από την Εισαγγελία, όσο και από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, δεν έχουν παρά να στηρίξουν τις προσπάθειές μας για ριζική εξυγίανση και ανασυγκρότηση της ΔΕΥΑΜΒ και όχι να συντάσσονται μικροκομματικά και ευκαιριακά με τις συντεχνιακές κραυγές περί δήθεν διώξεων εργαζομένων.

Εύλογα διερωτάται λοιπόν κανείς ποιοι είναι οι υπαίτιοι που επέτρεψαν, επί τόσα χρόνια, να αναπτύσσονται τέτοια φαινόμενα μέσα στην επιχείρηση, χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν θα κουραστεί να αγωνίζεται για τα γνήσια, καλώς εννοούμενα, συμφέροντα, των πολιτών του Βόλου και μόνο γι’ αυτά. Και όπως η συγκεκριμένη ανακοίνωση δείχνει όλοι πλέον συνειδητοποιούν την πραγματικότητα αυτή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου