ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδική τροχιά για την ΕΒΟΛ ~ Τέθηκε σε λειτουργία η νέα μονάδα

ανοδική-τροχιά-για-την-εβολ-τέθηκε-σε-13971

Αύξηση τζίρου και πωλήσεων 8% για το πρώτο δεκάμηνο του 2014 – Επέκταση του δικτύου διανομής σε Λεκανοπέδιο Αττικής και Βόρεια Ελλάδα

Ανοδική πορεία συνεχίζει να καταγράφει η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του δεκάμηνου 2014. Βάσει των στοιχείων προκύπτει αύξηση τζίρου και όγκου πωλήσεων προϊόντων πάνω από 8% ενώ από χθες τέθηκε επίσημα σε λειτουργία η νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και εμφιάλωσης γάλακτος, η οποία θα παράγει 100 τόνους γάλα το οκτάωρο. Σε αυτό το πλαίσιο θα επεκταθεί σημαντικά το δίκτυο διανομής γάλακτος τόσο στο Λεκανοπέδιο Αττικής όσο και στη Βόρεια Ελλάδα μέσα από νέες συμφωνίες που έχουν γίνει με αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Φώτο: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, προσθέτοντας ότι η επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με κεφάλαια της οργάνωσης, χωρίς δανεισμό και με την ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αλεξ. Μπαλτατζής».

Επίσης, ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε στη σημαντική επέκταση του δικτύου διανομής γάλακτος που έχει πραγματοποιηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας καθώς επίσης και στις νέες συμφωνίες που έκλεισαν, με αφορμή τη λειτουργία της καινούργιας μονάδας.

Ειδικότερα, η ΕΒΟΛ έκλεισε συμφωνία στο Λεκανοπέδιο της Αττικής με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» με τα προϊόντα της να βρίσκονται στα ράφια 110 καταστημάτων. Επίσης στη Βόρεια Ελλάδα έκλεισε συμφωνία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Carrefour Μαρινόπουλος» και τα προϊόντα της ΕΒΟΛ θα βρίσκονται σε 350 καταστήματα ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει συνεργασία και με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Α.Β. Βασιλόπουλος».

Με αφορμή τη λειτουργία της νέας μονάδας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ευχαρίστησε τόσο τους καταναλωτές που στηρίζουν τα προϊόντα της ΕΒΟΛ εδώ και 62 χρόνια αλλά και τους 125 εργαζόμενους του εργοστασίου για το ενδιαφέρον και τη στήριξη που προσφέρουν στην οργάνωση. Μάλιστα ανάφερε ότι προσεχώς από τη νέα μονάδα θα ξεκινήσει η παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού, ρυζόγαλου, κρέμας κ.α.

Προσφέρει καλύτερες τιμές

Επίσης ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε στις τιμές που θα προσφέρει φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στους κτηνοτρόφους από 1 Δεκεμβρίου 2014, τονίζοντας ότι πρόκειται για τις καλύτερες τιμές στον ελλαδικό χώρο και ότι στόχο έχουν να στηρίζουν τους κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα, στο πρόβειο γάλα διαμορφώνονται στα 1,02 ευρώ το κιλό από 0,99 ευρώ ενώ στο βιολογικό πρόβειο στα 1,23 ευρώ το κιλό από 1,20 ευρώ. Στο γίδινο γάλα οι τιμές αυξάνονται από 0,58 ευρώ το κιλό σε 0,61 ευρώ το κιλό ενώ στο βιολογικό γίδινο η τιμή διαμορφώνεται στα 0,75 ευρώ το κιλό. Όσοι αιγοτρόφοι διαθέτουν γάλα και τους καλοκαιρινούς μήνες θα πληρωθούν με 0,80 ευρώ το κιλό. Στο αγελαδινό, όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος, η ΕΒΟΛ πληρώνει 0,44 και 0,45 ευρώ το κιλό όταν ο μέσος όρος πληρωμής του εν λόγω γάλακτος στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή 0,40-0,42 ευρώ το κιλό.

Μειωμένο κόστος για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Με αφορμή το περσινό υψηλό κόστος για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε επίσης ότι φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θα προσφέρει χαμηλότερες τιμές για την υποβολή τους. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει μείωση 50% από το τιμολόγιο που θα ισχύει σε όσους κάνουν δήλωση μέχρι 20 στρέμματα, 30% μείωση μέχρι τα 70 στρέμματα, 20% μέχρι 100 στρέμματα και 10% πάνω από τα 100 στρέμματα.

Μάλιστα ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας, τονίζοντας ότι ήταν μια σημαντική παρέμβαση στις τιμές στο θεσσαλικό χώρο και γι’ αυτό το λόγο έχουν ανταποκριθεί εκατοντάδες αγρότες. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν σε κριθάρι και καλαμπόκι, είναι 18 λεπτά για τους παραγωγούς και 21 λεπτά για τους κτηνοτρόφους.

Μείωση εισροών από τη νέα ΚΑΠ

Μύδρους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσον αφορά στο θέμα της νέας ΚΑΠ, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει τι να κάνει».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από τη νέα ΚΑΠ θα υπάρχει μείωση εισροών της τάξης των 150 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία στους αγρότες θα φτάσει στο 45%.

Για τα εργοστάσια καύσης βιομάζας

Οσον αφορά το θέμα της εγκατάστασης εργοστασίων καύσης βιομάζας στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο κ. Πρίντζος ξεκαθάρισε ότι εάν δεν συμφωνήσουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα είναι και ο ίδιος αντίθετος και θα παλέψει για τη μη εγκατάστασή τους επισημαίνοντας παράλληλα ότι εάν πειστεί ο κόσμος για την εγκατάσταση των εργοστασίων ούτε ο ίδιος θα έχει καμία αντίρρηση.

Εντονο φιλανθρωπικό έργο από την ΕΒΟΛ

Το φιλανθρωπικό πρόσωπο της ΕΒΟΛ αποκάλυψε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι πάντοτε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, σιωπηλά και χωρίς ανακοινώσεις, βοηθάει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος σε καθημερινό επίπεδο μοιράζεται γάλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Ορφανοτροφείο Βόλου, σε σχολεία και σε άλλα ιδρύματα της πόλης. Μάλιστα από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε να δοθούν στο Δήμο Βόλου μέχρι τα Χριστούγεννα 500 φιάλες γάλα, με στόχο η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει ώστε το γάλα να δοθεί σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επίσης από 1 Ιανουαρίου 2015 θα δοθούν ποσότητες γάλακτος σε εκκλησίες που έχουν συσσίτια.

Τέλος, η ΕΒΟΛ θα δωρίσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο τμήμα Ασφάλειας ένα αυτοκίνητο, με στόχο όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος να βοηθήσει το έργο και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι άντρες της αστυνομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου