ΤΟΠΙΚΑ

Ενα μικρό βήμα για το περιβάλλον από την ΑΓΕΤ

ενα-μικρό-βήμα-για-το-περιβάλλον-από-τ-851206

Με το δίκτυο του φυσικού αερίου που θα χρησιμοποιείται για την προθέρμανση των μονάδων παραγωγής τσιμέντου συνδέθηκε από χθες το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής “Όλυμπος” στην Αγριά του Βόλου.
Η σύνδεση του εργοστασίου με το δίκτυο φυσικού αερίου έγινε με κάθε επισημότητα στο πλαίσιο της παρουσίασης του Σχεδίου Δράσης 2007-15 για την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση του εργοστασίου Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια, των δημάρχων Βόλου και Νέας Ιωνίας Αλ. Βούλγαρη και Παύλου Μαβίδη, του δημάρχου Αισωνίας Δημ. Καντόλα και άλλων τοπικών φορέων.
Από τον όμιλο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλης Χρ. Κυπριανίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Pierre Deleplanque, καθώς και εργαζόμενοι της εταιρίας.
Για ένα πολύ σημαντικό και θετικό βήμα περιβαλλοντικής θωράκισης του εργοστασίου έκαναν λόγο οι τοπικοί φορείς, που χαιρέτησαν το μέτρο, έσπευσαν όμως να επισημάνουν ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν στο πλαίσιο και των αποφάσεων που έχει λάβει η Επιτροπή Διαβούλευσης για την ΑΓΕΤ, η οποία συστήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΑΜ.
Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εςσωτερικών Θανάσης Νάκος, που ήταν αυτός που “πάτησε” το διακόπτη για τη σύνδεση με το φυσικό αέριο, εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημείωσε ωστόσο ότι η ΑΓΕΤ θα πρέπει να συνεχίσει τις περιβαλλοντικές επενδύσεις, δίνοντας το παράδεγιμα ως βιομηχανία στην περιοχή και κατέστησε σαφές ότι καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με όρους περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι δεσμεύσεις
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής Pierre Deleplanque, μιλώντας στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη δέσμευση της εταιρίας στην αειφόρο ανάπτυξη και την προτεραιότητα που δόθηκε στο εργοστάσιο του Βόλου μέσω του επενδυτικού προγράμματος, στο να κάνει το επόμενο βήμα, μετά τις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας και να γίνει μία από τις καλύτερες βιομηχανικές μονάδες σε περιβαλλοντική απόδοση και διαβεβαίωσε ότι η ΑΓΕΤ εργάζεται για ένα πιο αειφόρο μέλλον.
Ο Διευθυντής Εργοστασίου Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής Κώστας Γιάνναρος παρουσίασε τις λεπτομέρειες των εξής έργων σε άμεση εφαρμογή: Βιομάζα, από υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών βαμβακιού και καλαμποκιού της περιοχής Θεσσαλίας, το πρώτο από τα τρία συνολικά υβριδικά φίλτρα, που εγκαθίστανται για τη μείωση των εκπομπών σκόνης, χρήση φυσικού αερίου στην προθέρμανση των μονάδων παραγωγής τσιμέντου, με την οποία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση.

Οι τοπικοί φορείς
Ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, μιλώντας στην εκδήλωση, έκανε λόγο για μία καινούργια εποχή στις σχέσεις της ΑΓΕΤ με την πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε στην πολιτική «ανοιχτών θυρών» που εγκαινίασε η παρούσα νομαρχιακή αρχή με στόχο την καθημερινή, κατά το δυνατό, πληροφόρηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με κυρίαρχο αίτημα την περιβαλλοντική αναβάθμιση του εργοστασίου.
“Πρόκειται για ένα καλό ξεκίνημα που πρέπει να έχει συνέχεια, τόνισε με τη σειρά του σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, που προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αερορύπανσης.
Στόχος μας πρέπει να είναι η μείωση της αερορύπανσης στο ελάχιστο στο πολεοδομικό συγκρότημα και προς αυτή την κατεύθυνση ο αγώνας μας θα συνεχιστεί τόσο για την περιβαλλοντική θωράκιση της ΑΓΕΤ Ηρακλής, όσο και για το κυκλοφοριακό και τις άλλες πηγές ρύπανσης.Πρέπει να νικήσουμε την ρύπανση. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον απέναντι στην πόλη και τους πολίτες”, συμπλήρωσε ο κ. Βούλγαρης, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου