ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Κατρακύλησαν οι τιμές των ακινήτων στο Βόλο

κατρακύλησαν-οι-τιμές-των-ακινήτων-στ-15398

Παρατηρείται μείωση από 5% έως 15% συγκριτικά με το 2013

Σημαντική μείωση της τάξης του 5% έως 15% στις τιμές των ακινήτων παρατηρείται μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου σε έρευνα που έγινε σε 63 περιοχές στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η πόλη του Βόλου. Την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των ακινήτων επιβεβαιώνουν κτηματομεσίτες του Βόλου, επισημαίνοντας πως παρά τη μείωση των τιμών, το ενδιαφέρον για αγορά είναι ελάχιστο.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για το Βόλο παρατηρούνται για κατοικίες πενταετίας εμπορικές τιμές από 900 – 1.650 ευρώ το τετραγωνικό ενώ οι εμπορικές τιμές για παλαιότερα των πέντε ετών κυμαίνονται από 600 -1.150 ευρώ το τετραγωνικό. Μάλιστα οι τιμές των ακινήτων έως 5 ετών, αφορούν κατοικίες 1ου ορόφου 75 – 95 τ.μ.

Οι άνθρωποι της κτηματαγοράς βλέπουν πως οι τιμές των ακινήτων έχουν κατρακυλήσει και συνεπώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες κυρίως σε ακίνητα παλαιότερα των πέντε ετών, καθώς και σε ακίνητα μεγαλύτερων επιφανειών.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου Θέμης Μπάκας, κατά τη διάρκεια του 2014 οι τιμές έχουν υποχωρήσει από 5% έως 15% σε σχέση με το 2013, ενώ τονίζει πως βασικός παράγοντας για την επίτευξη συμφωνίας με τους αγοραστές αποτελεί το ποσοστό έκπτωσης που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οι ιδιοκτήτες – κατασκευαστές. Το μέσο ποσοστό έκπτωσης ή παροχών (δωρεάν θέση πάρκινγκ, αποθήκη, κ.λπ.) αγγίζει το 15%, ενώ υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά που μπορεί να ξεπεράσουν το 25%.

Την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Νομού Μαγνησίας κ. Σωτήρης Παπαϊωάννου, ο οποίος όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επικρατεί μια «παγωμάρα» στον κλάδο. «Πραγματικά παρατηρούνται περιπτώσεις που πουλάμε ακίνητα όσο-όσο για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις (π.χ. δάνεια). Από την άλλη πλευρά παρά τις χαμηλές τιμές δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αγοραστές. Μάλιστα οι τιμές είναι πολύ χειρότερες όταν μιλάμε για συνοικίες εκτός κέντρου και παλιά ακίνητα», επισημαίνει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου