ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του ΤΕΕ με ερωτήματα για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

παρέμβαση-του-τεε-με-ερωτήματα-για-το-16047

Διαβιβάστηκε στο υπ. Περιβάλλοντος επιστολή με ερωτήματα για το πρόγραμμα

Με αναφορά προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το ΤΕΕ Μαγνησίας, παρεμβαίνει για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βρίσκονται σε εκκρεμότητα 2.800 αιτήσεις απ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία, η έγκριση των οποίων και η πληρωμή συμπαρασύρει ολόκληρη αλυσίδα επαγγελματιών που εργάστηκαν για την ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών.

Όπως αποφάσισε η Διοικούσα του ΤΕΕ, τη Δευτέρα το βράδυ, η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, έστειλε έγγραφο για τις 2.800 αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο υπουργείο.

Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του ίδιου του υφυπουργού στα εργαστήρια της ΕΒΕΤΑΜ, ότι σε σύντομο διάστημα θα αποπληρώνονταν οι δικαιούχοι, η κ. Καπούλου, σημειώνει στον κ. Κωνσταντινόπουλο ότι αντ’ αυτού οι εκκρεμούσες αιτήσεις «δεν ακυρώνονται αλλά παραμένουν σε αναμονή στην ΕΤΕΑΝ Α. Ε. προκειμένου να προωθηθούν για ένταξη στο νέο πρόγραμμα περιόδου 2014-2020».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι η ανησυχία είναι ιδιαίτερα μεγάλη, τόσο στους δικαιούχους που είχαν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα, καθώς δεν έχουν λάβει τις επιδοτήσεις τους, όσο και στους αναμένοντες να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Επιπλέον, ότι εκατοντάδες μηχανικοί, αλλά και επαγγελματίες του νομού Μαγνησίας, που έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους βάσει του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον», περιμένουν να λάβουν τα χρήματά τους, που στη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι απαραίτητα ακόμη και για τη συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Η κ. Καπούλα ζητεί λοιπόν να ενημερωθεί επ’ ακριβώς για το στάδιο αποπληρωμής των επιδοτήσεων τόσο στους δικαιούχους, όσο και στους επαγγελματίες της Μαγνησίας, όπως και για το πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης των υπολοίπων ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου