ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες στον εισαγγελέα ~ Για πληροφορίες του που θέλουν φθορές στα έργα

καταγγελίες-στον-εισαγγελέα-για-πληρ-17378

Από ομάδες που οργανώνονται παρασκηνιακά, σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο

Ομάδες ατόμων φέρονται, σύμφωνα με καταγγελίες του δημάρχου Βόλου, να προετοιμάζουν «χτύπημα» στα έργα και τον εορταστικό στολισμό της πόλης, μέσα στο Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τις πληροφορίες που όπως είπε έχουν περιέλθει σε γνώση του έθεσε υπόψη της Εισαγγελίας Βόλου και του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Χθες το μεσημέρι, πέρασε το κατώφλι των Δικαστηρίων, προκειμένου να κάνει αναφορά για τις πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη του.

Κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ο κ. Μπέος, αναφέρθηκε σε πληροφορίες που του γνωστοποιήθηκαν από 4 – 5 διαφορετικά άτομα. «Πρόκειται για πληροφορίες που μου έδωσαν άνθρωποι που αγαπούν την πόλη. Όχι σαν κάτι άλλους που τη μισούν», δήλωσε ο κ. Μπέος στο προαύλιο των δικαστηρίων. «Όπως μου αναφέρθηκε υπάρχει ένα κλίμα για να δημιουργηθούν ομάδες ατόμων που θα προχωρήσουν σε βανδαλισμούς σε έργα που έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται για το καλό της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα που φωτογραφίζουν οι καταγγελίες. «Δεν μπορώ να υιοθετήσω ούτε να κατηγορήσω ανθρώπους χωρίς αποδείξεις. Εχω όμως την υποχρέωση να κάνω αναφορά στην Εισαγγελία και την Αστυνομία, προκειμένου να διερευνήσουν αν ευσταθούν ή όχι. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουμε την πόλη και ό,τι πάμε να δημιουργήσουμε για το καλό της και το καλό των πολιτών. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Βόλου.

«Εχουν πληροφορηθεί ότι θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις στις αρχές Δεκεμβρίου και τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο ποσοστό και προφανώς θέλουν να δημιουργήσουν άσχημο κλίμα και εντυπώσεις, καταστρέφοντας κάποια από τα έργα», ανέφερε ο κ. Μπέος, ο οποίος ωστόσο δεν συνέδεσε τις ενδεχόμενες μελλοντικές διαφθορές με την καθιερωμένη κάθε χρόνο πορεία στις 6 Δεκεμβρίου, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα επεισόδια σχετίζονται με την πορεία. Αλλωστε κι εμείς καταδικάζουμε περιστατικά βίας πόσο μάλλον την αφαίρεση μιας ζωής την οποία δεν έχει κανένας δικαίωμα να κάνει. Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από εκεί και πέρα όμως, η ζωή συνεχίζεται και η πόλη πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί για ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα:

Στον εισαγγελέα σήμερα ο δήμαρχος Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου