ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβαν ευθύνη για τα γκαζάκια στο Θαν. Νάκο

ανέλαβαν-ευθύνη-για-τα-γκαζάκια-στο-θ-851206

Το πολιτικό γραφείο στο Βόλο του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου φέρεται να ήταν ο στόχος της εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια προχθές τα ξημερώματα.

Με ανυπόγραφο κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «indymedia» αναλαμβάνεται η ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Σπυρίδη 93, μπροστά ακριβώς από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού.
«Οργανώνοντας την επιθετική μας δράση, πυρπολούμε την τάξη και την ασφάλεια μέσα στην ησυχία της νύχτας, τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Νάκου», αναφέρεται στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης. Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν ότι αφιερώνουν την πράξη τους στους προφυλακισμένους και διωκόμενους της εξέγερσης.
Η επιλογή του δράστη ή των δραστών να «χτυπήσουν» με γκαζάκια σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο πολιτικό γραφείο του Θαν. Νάκου, άνοιξε για τις αστυνομικές αρχές τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, αφού ένα από τα ενδεχόμενα είναι να μην πρόκειται για σύμπτωση.
Παρά το γεγονός ότι στο κέντρο της πόλης δρα από τον περασμένο Οκτώβριο εμπρηστής Ι.Χ. αυτοκινήτων, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανέλαβε ενεργό ρόλο στις έρευνες, μετά την τελευταία επίθεση με γκαζάκια μπροστά από την πολυκατοικία της οδού Σπυρίδη 93.
Υπό διερεύνηση τέθηκε από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο να μην επρόκειτο για ένα από τα χτυπήματα του εμπρηστή, ο οποίος τους τελευταίους μήνες φέρεται να έχει σχέση την πυρπόληση 15 περίπου οχημάτων.
Ένα από τα στοιχεία που απασχολούν τις αστυνομικές αρχές είναι ότι το σταθμευμένο όχημα μάρκας Nissan, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες προχθές τα ξημερώματα, δεν φαίνεται να «πληροί» τα κριτήρια με βάση τα οποία ο εμπρηστής έχει επιλέξει τους προηγούμενους στόχους του, καθώς δεν ήταν εγκαταλελειμμένο παράνομα παρκαρισμένο ή σταθμευμένο σε σημείο που να εμποδίζει τη διέλευση πεζών.
Για τις αστυνομικές έρευνες η ανάρτηση σε ιστοσελίδα κειμένου με αγνώστους συντάκτες, με το οποίο προσδιορίζεται ως στόχος το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών Θαν. Νάκο, αποτελεί από χθες πρόσθετο στοιχείο.
Το κείμενο υπό τον τίτλο «επίθεση στα γραφεία του υφυπουργού Εσωτερικών Θαν. Νάκου», αναφέρει τα εξής:
«Τις μέρες και τις νύχτες του Δεκέμβρη βιώσαμε την φωτιά της εξέγερσης – με αφορμή τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου – που εξαπλώθηκε σε όλη την επικράτεια, από τις μητροπόλεις μέχρι τις επαρχίες.
Αντίθετα με όσους παίρνουν το δρόμο της κανονικότητας ,όπου η κάθε μέρα μοιάζει με την επόμενη και μ’ αυτή που θα ρθει, εμείς επιλέγουμε να βαδίσουμε στα φλεγόμενα στενά του διάχυτου αντάρτικου.
Οργανώνοντας την επιθετική μας δράση πυρπολούμε την τάξη και την ασφάλεια μέσα στην ησυχία της νύχτας τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Νάκο.
Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα. Τα πογκρόμ, η μηδενική ανοχή και η γενικευμένη καταστολή δεν μας φοβίζουν.
Οπλίζουν την οργή μας που θα βρίσκει στόχο στους υπουργούς, στις τράπεζες, στα πλούτη τους, στις πολυτελές βιτρίνες τους, στα όργανα της τάξης τους, σε κάθε ρουφιάνο φιλήσυχο πολίτη ή αγανακτισμένο καταστηματάρχη.
Αφιερώνουμε την πράξη μας αυτή στους προφυλακισμένους και διωκόμενους της εξέγερσης.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου