ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος πιστών στον Αγ. Νεκτάριο

πλήθος-πιστών-στον-αγ-νεκτάριο-20812

Στην πανήγυρη προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου στη Ν. Ιωνία, το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εορταστικές λατρευτικές ακολουθίες, που τελέστηκαν προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε και ομίλησε ο κ. Αθανάσιος, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Αθανάσιος επεσήμανε ότι ο Αγιος Νεκτάριος είναι εκείνος που σφράγισε τη ζωή της Εκκλησία μας, με το έργο και τα θαύματά του στον 20ό αι. και καθιερώθηκε στις καρδιές των πιστών ως ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους της Εκκλησίας μας. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Αθανάσιος τόνισε ότι το μήνυμα που στέλνει σε όλους μας σήμερα ο Αγιος Αθανάσιος είναι η υπομονή στις θλίψεις. Τα παθήματα και οι δοκιμασίες του βίου μπορούν να μεταποιηθούν σε αιώνια ζωή. Να μην απελπιζόμαστε, να μη χάνουμε το θάρρος μας, να μην απογοητευόμαστε. Όσο πιο πολύ δοκιμαζόμαστε σ’ αυτή τη ζωή, τόσο περισσότερο ο Θεός μας ευλογεί.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, συμπροσευχομένου του Κ. Αθανασίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Κύπριο Ιεράρχη για την ευλογητή παρουσία του, για τέσσερις, περίπου, ημέρες, κατά τις οποίες λάμπρυνε, με τη χοροστασία και τους λόγους του, Ιερές Πανηγύρεις της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου