ΤΟΠΙΚΑ

Κατά της συνένωσης τμημάτων

κατά-της-συνένωσης-τμημάτων-22185

Στο 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και από την Ένωση Γονέων

Το Δ. Σ. της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους μαθητές και στους γονείς του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ν. Ιωνίας και καλεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τη Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας να μη προχωρήσουν στη συνένωση των τμημάτων του σχολείου, που οδηγεί στην υποβάθμιση της ειδικής παιδαγωγικής και διδακτικής διαδικασίας.

«Η απόφαση αυτή -όπως τονίζεται από την Ένωση Γονέων- τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει μείωση του ειδικού εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού στο σχολείο, δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό χώρο, σχετικά με την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη διασφάλιση της ψυχικής ισορροπίας και την προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο. Είναι αξιοσημείωτο ότι με τη συνένωση των τμημάτων θα υπάρξει και υποχώρηση στις γνωστικές κατακτήσεις και δεξιότητες που είχαν επιτύχει έως τώρα οι μαθητές του σχολείου».

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου καλεί το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει- όπως λέει « να πειραματίζεται στις πλάτες των μαθητών που χρειάζονται ειδική αγωγή και εκπαίδευση διότι οι ανάγκες στο χώρο αυτό είναι τεράστιες. Χιλιάδες είναι τα παιδιά, που ενώ χρειάζονται ειδική παιδαγωγική και διδακτική στήριξη, βρίσκονται εκτός των κατάλληλων δομών, στερώντας τις εδικές αυτές και καθοριστικές για τη ζωή τους υπηρεσίες, δημιουργώντας ταυτόχρονα αξεπέραστα αδιέξοδα στις οικογένειές τους».

Καλεί εξάλλου την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών με τη δημιουργία των απαραίτητων δημόσιων και δωρεάν δομών όπως κέντρα διάγνωσης, ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη και στη στελέχωσή τους με το κατάλληλο ειδικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί που να αναγκάζεται να μένει σπίτι του και να μην μπορεί να καλύψει τις εκπαιδευτικές του ανάγκες.

Για το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ν. Ιωνίας καλεί τέλος την κ. Τσιόπα, Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας να επισκεφθεί το σχολείο για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που δημιουργούνται και να αποδεχθεί το αίτημα των γονέων του σχολείου για τη μη συνένωση των τμημάτων.

Σχετικά αρχεία:

Συνεχίζουν τον αγώνα οι γονείς στο 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νέας Ιωνίας

Μετ’ εμποδίων τα μαθήματα στο 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ν. Ιωνίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου