ΑΛΜΥΡΟΣ

Δύο ψαράδες από την Εύβοια νεκροί, σε ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Δημητρίου Αλμυρού

δύο-ψαράδες-από-την-εύβοια-νεκροί-σε-να-22453

Δύο ψαράδες και οι δύο από την Εύβοια, πνίγηκαν χθες στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όταν η βάρκα ψαρέματος στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στην περιοχή από χθες αργά το απόγευμα που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Αδοξο τέλος για έναν 60χρονο και έναν 50χρονο άνδρα, κάτοικους Εύβοιας, είχε το ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, καθώς ανασύρθηκαν πνιγμένοι – με διαφορά δύο ωρών, χθες το βράδυ, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Αρχικά, λίγη ώρα μετά το τραγικό συμβάν, στις 10 περίπου το βράδυ ανασύρθηκε νεκρός ο 60χρονος άτυχος ψαράς, ενώ μετά από δύο ώρες και ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα από σκάφη του Λιμενικού και της Λέσχης Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος που συμμετείχε στις έρευνες και υπέδειξε σε ψαρά που ήταν στην επιχείρηση, το σημείο όπου και τελικά εντοπίστηκε νεκρός και ο δεύτερος ψαράς στις 11.50 μ.μ.

Το τραγικό ναυάγιο σημειώθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χθες αργά το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, μεταξύ Πτελεού και Αχιλείου και ενώ στην περιοχή εκείνη την ώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν φυσιολογικές και η θάλασσα «λάδι».

Κάτοικος της περιοχής που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην παραλία, άκουσε φωνές ανθρώπων που καλούσαν σε βοήθεια και έτσι ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όπου σήμανε συναγερμός. Η κινητοποίηση ήταν άμεση, καθώς στήθηκε από το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμεναρχείου, επιχείρηση διάσωσης. Κλιμάκιο λιμενικών με σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύτες έσπευσαν στην περιοχή, ενώ επίσης ειδοποιήθηκαν και μέλη της Λέσχης εθελοντών βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος, που έσπευσαν στην περιοχή για να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Από τη θάλασσα γύρω στις 9.30 ανασύρθηκε νεκρός ο πρώτος άνδρας. Ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό, σύμφωνα με την πρώτη ιατρική διάγνωση που έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μεταφέρθηκε η σωρός του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στην περιοχή, δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε καν τις πρώτες βοήθειες, αφού ο άτυχος 60χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο νερό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δύο ψαράδες επιχείρησαν να απλώσουν τα δίχτυά τους για να ψαρέψουν στην περιοχή. Φαίνεται όμως ότι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Πιθανολογείται -από τον τρόπο που βρέθηκαν τα δίχτυα μπλεγμένα γύρω από το βυθισμένο σκάφος- ότι στο άπλωμα των διχτυών ο ένας από τους δύο ψαράδες «μπλέχτηκε» σε αυτά έπεσε στη θάλασσα και πιθανότατα τον ακολούθησε και ο φίλος του, προκειμένου να τον βοηθήσει, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο και τελικά η θάλασσα να «καταπιεί» και τους δύο άτυχους άνδρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου