ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Φέσι» 21.000 ευρώ σε κινητά…

φέσι-21-000-ευρώ-σε-κινητά-23476

Το ποσό των 21.561,82 ευρώ έμεινε ανεξόφλητο στην Cosmote από το Δήμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η νέα δημοτική αρχή

Το θέμα δημοσιοποίησε χθες η νέα δημοτική αρχή καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου «η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου και ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας πιστοί στην προεκλογική δέσμευση που είχαν αναλάβει για πλήρη διαφάνεια και ορθή διαχείριση του δημοτικού χρήματος, ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα ανάληψης της δημοτικής εξουσίας, τον έλεγχο και την ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου».

Σύμφωνα με τη νέα δημοτική αρχή η οικονομική κατάσταση που παρέλαβε δεν είναι καθόλου ρόδινη ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, των δημοτών αλλά και του συνόλου της κοινής γνώμης.

Μέχρι τότε ωστόσο και αφού ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος ενημέρωσης, δημοσιοποιήθηκε ότι η νέα δημοτική αρχή κληρονόμησε όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία (Cosmote)«φέσι» που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η Οικονομική υπηρεσία του Δήμου με ημερομηνία 1/9/2014 οι οφειλέςτου Δήμου προς την Cosmote ήταν 21.561,82 Ευρώ.

Ειδικότερα, η οφειλή αυτή αφορούσε πρόγραμμα 7 λογαριασμών κινητών (πέντε αιρετών και δύο υπαλλήλων) που είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ο Δήμος βάσει της ΚΥΑ 18391/05 αλλά με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα κάλυπτε μόνο ένα συγκεκριμένο όριο καταναλώσεων (Για το Δήμαρχο έως 140 Ευρώ το μήνα και οι υπόλοιποι μέχρι 60 Ευρώ το μήνα). Σε περίπτωση μεγαλύτερης κατανάλωσης πέραν των παραπάνω ορίων οι κατέχοντες τα κινητά αυτά θα έπρεπε να πληρώνουν οι ίδιοι αυτές τις επιπλέον χρεώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο είχε συμφωνήσει ο Δήμος.

Ουσιαστικά από το συνολικό ποσό των 21.561,82 Ευρώ που οφείλονται στην Cosmote,τα 11.137,96 αφορούν υποχρέωση του Δήμου να καταβληθούνκαι τα 10.423,86 Ευρώ αφορούν τους χρήστες αυτών των κινητών, που είχαν κάνει τις υπερβάσεις τωνπαραπάνω συγκεκριμένων ορίων, χρησιμοποιώντας την κινητή τηλεφωνία.

Από το ποσό των 10.423,86 Ευρώ που όφειλαν οι χρήστες αυτών των κινητών στο Δήμο, την 1/9/2014 που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή του ΔημήτρηΝασίκα, είχε εξοφληθεί μόνο το ποσό των1.070,00 Ευρώ και οφείλονταν τα υπόλοιπα.

Αμέσως μόλις η νέα δημοτική αρχή ενημερώθηκε για την μεγάλη αυτή οφειλή υπήρξε επικοινωνία με την Cosmote και ζητήθηκε φυσικάφραγή εξερχόμενων κλήσεων αυτών των κινητών για να σταματήσουν περαιτέρω οι χρεώσεις.

Στις 16/9/2014 εστάλη ειδοποιητήριο σε όλους τουςχρήστες αυτών των κινητών με τα ποσά που όφειλαν από τις υπερβάσεις των ορίων κατανάλωσης, και δόθηκε ένα εύλογοχρονικό περιθώριο να προσέλθουν στο Δήμο και να εξοφλήσουν τις οφειλές αυτές για την κινητή τηλεφωνία.

Μετά τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής, ορισμένοι ανταποκρίθηκαν, υπάρχουν ωστόσο και ορισμένοι που ακόμη σήμερα συνεχίζουν να μην ανταποκρίνονται.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου -σύμφωνα με τη δημοτική αρχή- προγραμματίζουν νέα αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους ακόμη συνεχίζουν να οφείλουν με την υπόμνηση φυσικά ότανεάν συνεχίσουν νααδιαφορούν και δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση που έχουν να καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί ότι ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο καθώς η Cosmoteαπαιτεί την εξόφληση της οφειλής πρώτον και έπειτα να συναφθεί οποιαδήποτε άλλη συμφωνία για νέο «πακέτο» σύνδεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου