ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση ισόπεδων διαβάσεων ~ Ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας

μείωση-ισόπεδων-διαβάσεων-ηλεκτροκί-23826

Zητά ο ΟΣΕ από τους Δήμους Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Κιλελέρ για μεγαλύτερη ασφάλεια

Εντός του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των έργων της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας. Ο ΟΣΕ ζητά ωστόσο τη μείωση των 42 ισόπεδων διαβάσεων προκειμένου το έργο να καταστεί σε συνδυασμό με τις εργασίες ανακαίνισης που είναι σε εξέλιξη πιο λειτουργικό.

Στο Βόλο οι ισόπεδες διαβάσεις διέρχονται της πόλης, στο ύψος της οδού Παπαδιαμάντη, στο ύψος της Μπότσαρη, στο ύψος της ΜΕΤΚΑ, στο Αλιβέρι, στα Μελισσάτικα, στο Συνεδριακό Κέντρο και στο Λατομείο. Πρόκειται για ισόπεδες διαβάσεις που λειτουργούν με αυτόματο ηχητικό σύστημα ωστόσο όπως εκτιμούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΣΕ θα πρέπει να μειωθούν καθώς με το έργο της ηλεκτροκίνησης οι ταχύτητες που θα αναπτύσσονται θα είναι πολύ μεγάλες και θα πρέπει πρώτα από όλα να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

Τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν υπόψη των δημάρχων Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Κιλελέρ σε συναντήσεις που είχε κλιμάκιο του ΟΣΕ στην περιοχή Βόλου και Λάρισας.

Το κλιμάκιο του ΟΣΕ παρουσίασε το σχεδιασμό του οργανισμού όσον αφορά τα συγκεκριμένα έργα και ζήτησε τη συνεργασία και τη συνδρομή των δημοτικών αρχών έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο του οργανισμού.

Από πλευράς ΟΣΕ συμμετείχε ο Αρχιμηχανικός Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδας κ. Δημήτρης Τζιβάρας και ο Τομεάρχης του Θεσσαλικού δικτύου μηχανικός κ. Γιάννης Αντωνιάδης καθώς και Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Νικολάου και ο ταμίας του Σ.Σ.Θ. κ. Λευτέρης Τασιόπουλος.

Σε όλες τις συναντήσεις τόσο ο κ. Τζιβάρας όσο και ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσαν τους τοπικούς φορείς για την εξέλιξη του έργου ανακαίνισης και ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισας – Βόλου.

Επεσήμαναν την ανάγκη συνεργασίας ΟΣΕ και ΟΤΑ για τη μείωση του αριθμού των ισόπεδων διαβάσεων στη γραμμή Λάρισας – Βόλου που φτάνουν σήμερα τις 42 ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης της υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη (α’ φάση) και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επομένου έτους, και μετά την έναρξη των έργων ηλεκτροκίνησης της γραμμής (β’ φάση), που αναμένεται να δημοπρατηθούν επίσης εντός του επομένου έτους.

Στη συνάντηση με τα στελέχητου Δήμου Βόλου συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος και ο πολιτικός μηχανικός κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος ενώ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Παλληκάρης Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου κ. Παπατόλιας Γιώργος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννακός Ευάγγελος. Τέλος στο Δήμο Κιλελέρ με τα στελέχη του ΟΣΕ συζήτησαν ο αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου κ. Χατζούλης Χρήστος, η Αντιδήμαρχος Κιλελέρ και Αρμενίου κ. Πινάκα Ιωάννα και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, πρασίνου και τεχνικών έργων κ. Βισβίκης Βάιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου