ΤΟΠΙΚΑ

Τον συνέλαβαν για… σενάριο λαθρεμπορίου!

τον-συνέλαβαν-για-σενάριο-λαθρεμπο-851206

Πρωταγωνιστής μιας απίστευτης ιστορίας έγινε κάτοικος του Δήμου Αισωνίας, οδηγός φορτηγού οχήματος, ο οποίος σε έλεγχο στα σύνορα των Σκοπίων συνελήφθη και κρατήθηκε για μια εβδομάδα περίπου με την κατηγορία της εν δυνάμει λαθρεμπορίας! Ο οδηγός δικάστηκε και του κατασχέθηκε το φορτηγό, ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση.
Από την προηγούμενη Τρίτη 20 Ιανουαρίου μετράει η ταλαιπωρία του οδηγού του φορτηγού οχήματος, όταν ξεκίνησε με προορισμό τη Βουλγαρία και μεταφέροντας στο φορτηγό του πορτοκάλια.
Την Τρίτη το πρωί ο οδηγός του φορτηγού έφτασε στα Σκόπια και πέρασε από τον καθιερωμένο έλεγχο στα σύνορα. Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί, αφού πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο, βρήκαν στο εσωτερικό του φορτηγού ένα ακόμη ντουλαπάκι, εκτός από τα συνήθη ντουλαπάκια που διαθέτουν τα οχήματα.
Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί λοιπόν κράτησαν τον οδηγό με την απίστευτη κατηγορία της εν δυνάμει λαθρεμπορίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Αισωνίας κ. Δημήτρης Καντόλας, ο οποίος και ενημερώθηκε άμεσα για το γεγονός από το δημότη του, «αφού ψάξανε τα πάντα μέσα στο αυτοκίνητο και δεν βρήκαν τίποτα, βρήκανε ένα ντουλαπάκι έξτρα. Και κράτησαν τον άνθρωπο, γιατί είπανε πως θα μπορούσε εκεί να μεταφέρει λαθραία, ο,τιδήποτε. Αν είναι δυνατόν, ενώ δεν είχαν βρει τίποτα, να τον κρατάνε, γιατί θα μπορούσανε και να είχανε βρει».
Μέχρι και χθες που επέστρεψε στην Ελλάδα ο οδηγός του φορτηγού οχήματος κρατούνταν από τις αρχές και μάλιστα έγινε και δικαστήριο, με αποτέλεσμα να του κατασχεθεί το φορτηγό όχημα.
Ο οδηγός κατέθεσε έφεση και μόλις χθες κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Να σημειωθεί πως το φορτίο που μετέφερε παρέλαβε άλλο φορτηγό, το οποίο έσπευσε στα Σκόπια.
«Ο άνθρωπος όχι μόνο είναι οικογενειάρχης, έχει τρία παιδιά και είναι και επαγγελματίας, αλλά υπέστη μια απίστευτη ταλαιπωρία χωρίς κανένα λόγο. Δηλαδή την εμπάθεια μερικών ανθρώπων θα την πληρώνουν οι αθώοι; Τώρα τι θα πρέπει να γίνει μετά την έφεση; Να κατασχέσει και η Ελλάδα καμιά δεκαριά φορτηγά Σκοπιανά;», μας λέει αγανακτισμένος ο κ. Καντόλας, ο οποίος αμέσως μόλις έμαθε την υπόθεση, προσπάθησε να σταθεί δίπλα στο δημότη του και να τον βοηθήσει με κάθε τρόπο.
Όπως προαναφέρθηκε, ο οδηγός του φορτηγού οχήματος, το οποίο και είχε αγοράσει μόλις τρεις μήνες πριν, έφτασε χθες στην Ελλάδα και αναμένει τα αποτελέσματα της έφεσης που έχει ασκήσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου