ΤΟΠΙΚΑ

500 πτυχιούχοι στο δημόσιο

500-πτυχιούχοι-στο-δημόσιο-851206

Νέα προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας περίπου 500 ατόμων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα, ετοιμάζει το ΑΣΕΠ.

Στην παρούσα φάση το ΑΣΕΠ έχει ολοκληρώσει τη συλλογή των αιτημάτων των φορέων που έχουν φτάσει στην Ανεξάρτητη Αρχή για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, προκειμένου αυτά να ενταχθούν στην προκήρυξη.

Η εν λόγω προκήρυξη δεν περιλαμβάνει θέσεις Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, αλλά αφορά στην πρόσληψη μόνο πτυχιούχων.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται έως τα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επόμενου να «φύγει» για το Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε εν συνεχεία να αρχίσει η 20ήμερη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Πρόκειται για την πρώτη προκήρυξη που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων σε φορείς του δημόσιου τομέα.

Οι θέσεις θα αφορούν μόνο τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ οι φορείς που αιτούνται προσωπικό είναι μεταξύ άλλων νοσηλευτικά ιδρύματα, δημοτικές επιχειρήσεις, υπουργεία, αλλά και διάφοροι φορείς και Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου Τομέα.

Όπως συνηθίζεται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι:
– Έλληνες πολίτες.
– Να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
– Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά τον χρόνο λήξεως προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ούτε κατά τον χρόνο του διορισμού.
– Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Σημειώνεται ότι με την προκήρυξη θα τίθεται και όριο ηλικίας, ανάλογα με τις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν. Πέρα από τα πτυχία των υποψηφίων, για όλες τις θέσεις θα απαιτείται η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών Διαδικτύου.

Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τη γνώση μιας ξένης γλώσσας, ενώ να σημειωθεί ότι με την προκήρυξη θα ορίζονται τα απαραίτητα ανά ειδικότητα πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων.

Με τη δημοσίευση της προκήρυξης σε ΦΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών τις αιτήσεις τους, ταχυδρομικά στο ΑΣΕΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου