ΤΟΠΙΚΑ

Μελωδικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

μελωδικό-αφιέρωμα-στον-μίκη-θεοδωράκ-851206

Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Τρίτη 27 και αύριο Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Στη συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στον συνθέτη θα συμμετάσχουν όλα τα μουσικά σύνολα του σχολείου. Πρόκειται για ένα σύνθετο οπτικοακουστικό θέαμα, αφού παράλληλα με τη μουσική και τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι μαθητές του σχολείου, θα παρουσιαστούν με βιντεοπροβολή σκηνές αποσπάσματα και φωτογραφίες από τα θεατρικά και κινηματογραφικά έργα που ο Μ. Θεοδωράκης επένδυσε με τη μουσική του. Το πρόγραμμα αυτό είχε παρουσιαστεί αρχικά στο Ηρώδειο, στην Αθήνα, σε παραγωγή της κόρης του συνθέτη Μαργαρίτας, η οποία παραχώρησε ευγενώς όλο το οπτικοακουστικό υλικό στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου. Η κα Θεοδωράκη θα τιμήσει με την παρουσία της την εκδήλωση.
Η Συμφωνική Ορχήστρα του σχολείου, η Λαϊκή Ορχήστρα, καθώς και σύνολα πνευστών (φλάουτα) και νυκτών εγχόρδων (κιθάρες) μαζί με τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου, συνολικά 400 άτομα, θα ερμηνεύσουν επί σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου την υπέροχη μουσική και τα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, προσφέροντας στο κοινό της πόλης, σε γονείς, συμμαθητές και φίλους μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Τραγούδια που ερμήνευσαν μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, ο Μπιθικώτσης, ο Καζαντζίδης, η Φαραντούρη, η Μαρινέλλα, η Μαίρη Λίντα αλλά και ηθοποιοί, όπως η Μελίνα Μερκούρη, θα αποδοθούν από 12 μαθητές – σολίστ, οι νεανικές φωνές των οποίων ανανεώνουν τραγούδια που στο είδος τους θεωρούνται πια κλασικά.
Οι υπεύθυνοι καθηγητές που ανέλαβαν τη διδασκαλία, τις πρόβες και την παρουσίαση των μουσικών συνόλων του σχολείου είναι οι: Ζαφείρης Κουκουσέλης – διεύθυνση συμφωνικής ορχήστρας, διδασκαλία και ενορχήστρωση, Κορνήλιος Μπουγιούκ – διδασκαλία συμφωνικής ορχήστρας, Ανδρέας Κατσιγιάννης – διεύθυνση και ενορχήστρωση λαϊκής ορχήστρας, Ιλεάνα-Μαρ|α Μάρδα και Γιώργος Χατζηπολίτης (κιθάρες), Γιάννα Μυράτ και Πέπο Σάλεμ (φλάουτα), Ελένη Παπαθανασίου, Ρωξάνη Γιαρέντη και Βασίλης Αγροκώστας – χορωδίες οι ενορχηστρώσεις στα φλάουτα και στις κιθάρες είναι των Γ. Μυράτ και Γ, Χατζηπολίτη, στη χορωδία του Ζ. Κουκουσέλη, ενώ εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της συναυλίας είναι ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Πληροφορίες – προσκλήσεις για τις συναυλίες δίδονται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, τέρμα 54ου Συντ. ΕΛΑΣ, τηλ. 24210-47155 και στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, πριν από την έναρξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου