ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Δήμαρχο Λάρισας Α. Καλογιάννη

στήριξη-της-πεδ-θεσσαλίας-στο-δήμαρχο-25817

Τη στήριξή της στο Δήμαρχο Λάρισας κ. Απόστολο Καλογιάννη, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας Π.Ε.Δ με ψήφισμα που εξέδωσε σε χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αναλυτικά στο ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει τον Δήμαρχο Λαρισαίων καθώς και όλους του Δημάρχους της χώρας που στην προσπάθειά τους να επιτελέσουν το έργο που τους ανέθεσαν οι Δημότες τους , διώκονται ποινικά από την Πολιτεία. Είμαστε αντίθετοι στην όποια αναίτια δίωξη των Δημάρχων διότι έτσι απαξιώνεται ο θεσμός του Δημάρχου και καταργείται παντελώς η «αυτοτέλεια» του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ΠΕΔ Θεσσαλίας υπερασπίζεται ολοκληρωτικά την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα χωρίς εκπτώσεις , χωρίς προσκόμματα , χωρίς στεγανά. Είναι καθήκον αλλά και αυτονόητο δικαίωμα της πολιτείας να ασκεί έλεγχο νομιμότητας σε κάθε πράξη και σε κάθε θεσμό που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον όπως είναι αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμα της κοινωνίας των πολιτών προς τους οποίους η Τοπική Αυτοδιοίκηση λογοδοτεί δημόσια».

Τέλος με το ψήφισμά της η ΠΕΔ καλεί όλους τους φορείς της Τ.Α να παρέμβουν προς όλα τα θεσμοθετημένα όργανα και να διατυπώσουν τις απόψεις τους προκειμένου να διαφυλαχθεί η αυτοτέλεια της Τ.Α .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου