ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Το αμέλησαν
Ξέχασαν από το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας να ειδοποιήσουν τους δημοσιογράφους πως η ημερίδα που διοργάνωναν χθες στο χώρο του Μεταξουργείου με θέμα την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, με τη δικαιολογία πως αναβλήθηκε εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων. Δεν μας πείραξε η δικαιολογία, καλή και σωστή, αλλά μπορεί να μας πειράζει το γεγονός πως στηθήκαμε από τις 9:30 το πρωί να περιμένουμε, αλλά φως πουθενά.
Να μην αναφέρουμε και το γεγονός πως για τη δημοσίευση της ημερίδας δεν αμέλησε κανείς να στείλει ενημερωτικό δελτίο Τύπου, για την αναβολή το αμέλησαν…
Α.Φ.

Τα σχολεία στις φυλακές
Δίπλα στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων στη συνοικία της Χιλιαδούς στεγάζονται σχολεία της περιοχής, καθώς επίσης βρίσκονται και κατοικίες.
Πράγματι δεν είναι η καλύτερη εικόνα, για ένα παιδάκι ειδικά, το πρώτο πράγμα που βλέπει το πρωί να είναι οι φυλακές…
Α.Φ.

Χαλαροί
και ωραίοι…
Τι ωραίοι που είναι οι πολιτικοί, όταν είναι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και είναι απαλλαγμένοι από την πίεση της καθημερινότητας. Το νιώσαμε για πολλοστή φορά χθες το πρωί στο Δημαρχείο, στον απόηχο των δηλώσεων Σούρλα και Βούλγαρη για το ταξίδι της Αργούς στην Κολχίδα…
Ήταν επόμενο αυτή τη χαλαρότητα να τη μεταδώσουν και στους δημοσιογράφους, με τη συζήτηση να πηγαίνει στη τρέχουσα κεντρική πολιτική επικαιρότητα. Εκεί ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο Δήμαρχος Βόλου διαφώνησαν, αλλά… χαλαρά. Ο Γ. Σούρλας είπε ότι με μικρή μείωση της ψαλίδας ο Καραμανλής θα στήσει κάλπες και το πλέον πιθανό, όπως έλεγε, είναι να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με το Νόμο Παυλόπουλου και το μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών που αυτός δίνει στο πρώτο κόμμα. Επαναληπτικές που, όπως έλεγε, πιθανότατα θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές στις 8 Ιουνίου. Από την άλλη ο Δήμαρχος δεν ήταν καθόλου σίγουρος ότι η ψαλίδα ανάμεσα σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα εκτιμούσε ότι μάλλον θα διευρύνεται…
Α.Τ.

Η Πλατεία
Πανεπιστημίου
Αύριο περιμένουν στο Δήμο Βόλου την εταιρία του τεχνικοοικονομικού συμβούλου που έχουν προσλάβει για τη σύνταξη των όρων διακήρυξης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κατασκευή και παραχώρηση του οικοπέδου της Πλατείας Πανεπιστημίου σε διώροφο υπόγειο γκαράζ και τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου στην επιφάνειά του…
Α.Τ.

Το Δικαστικό
Μέγαρο
Η απόφαση για την επέκταση του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο είναι ειλημμένη. Αυτό υποστηρίζουν στο Δήμο Βόλου και προσθέτουν ότι οι παρατηρήσεις του ΚΑΣ έχουν να κάνουν με τις προτάσεις της εταιρίας ΘΕΤΙΣ για την προσθήκη γυάλινων προσόψεων. Στο Δήμο σημειώνουν ακόμη με νόημα ότι το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου από την οδό Κουταρέλια δεν είναι διατηρητέο, σε αντίθεση με το κτίριο που «βλέπει» προς την οδό Ιωλκού.
Α.Τ.

Τους κάρφωσε…
Τους κάρφωσε πάλι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας. Κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των αγροτών, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στις οικονομικές ενισχύσεις και ζήτησε να εξεταστούν τα αιτήματα με μεγάλη προσοχή. Εκεί που ωστόσο τούς τελείωσε είναι όταν μίλησε για τους απόφοιτους των πανεπιστημίων, που από τα γραφεία τους κάνουν προτάσεις για να λύσουν ως τεχνοκράτες το πρόβλημα, ενώ ο ίδιος, καταγόμενος από αγροτική οικογένεια, γνωρίζει τι σημαίνει κάμπος…
Β.Κ

Οχι καπέλο..
Είναι πραγματικότητα αυτό που οι αγρότες λένε και ορισμένοι τούς ακούνε με καχυποψία. Ίσως είναι η πρώτη φορά που δεν επιχειρούνται κομματικά καπελώματα και αυτό, εάν μη τι άλλο, είναι θετικό, διότι φαίνεται ότι αρχίζει και αλλάζει η νοοτροπία. Ακόμη και ορισμένοι παλαιοί, που επιχειρούν πολλές φορές να “θολώσουν” τα νερά, έρχονται οι νέοι αγρότες που δεν ενδιαφέρονται για μπλε ή πράσινες ή κόκκινες ή ντεμί… αποχρώσεων δεσμεύσεις που τους κόβουν τη φόρα, διότι αυτό που προέχει είναι η επίλυση των προβλημάτων τους και όχι να φτιάξουν… άλλα πέντε ή δέκα μεγαλοστελέχη… Σωστά το έχουν πιάσει το νόημα και μακάρι να μείνουν μέχρι τέλους έτσι.
Β.Κ

Ανωθεν
εντολή…
Δύσκολα πάντως τα πράγματα για τους κυβερνητικούς βουλευτές. Ακόμη και αυτούς που το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση τους άκουγε στα τηλεπαράθυρα να γκρινιάζουν για τους αγρότες… τους διαμήνυσαν τώρα ότι πρέπει να μαζευτούν για να… μην βρεθεί η κυβέρνηση σε ακόμη μία θύελλα. Ούτως ή άλλως τα πράγματα παραμένουν δύσκολα όσο οι αγρότες δεν ακούνε…. και δεν πείθονται από τα 500 εκ. που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηγάκης. Να μην έχουν και στα παράθυρα… τους αντιρρησίες να φωνάζουν και αυτοί. Για να δούμε, θα υπακούσουν στην άνωθεν εντολή…
Β.Κ

Χαμένες ευκαιρίες
Με αντιαπολογισμό απάντησε χθες η μείζονα μειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου. Η παράταξη «Μαγνησία, μέλλον για όλους» με επικεφαλής τον πρώην νομάρχη Ι. Πρίντζο πέρασε στην αντεπίθεση και σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση απαριθμεί όσα δεν έγιναν την προηγούμενη διετία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Χαμένες ευκαιρίες για το νομό, αναξιοποίητες χρηματοδοτήσεις, καμία διεκδίκηση έργων, συγκρούσεις που ζημίωσαν το νομό, έλλειψη σχεδιασμού και μετακίνηση από τον ένα στόχο στον άλλο, είναι σε γενικές γραμμές οι διαπιστώσεις της μείζονος μειοψηφίας.
Σύμφωνα με την παράταξη, η σημερινή νομαρχιακή αρχή οχυρώθηκε στο «μετερίζι» της Νομαρχίας και διαρκώς συσκέπτεται και στέλνει «γράμματα στην εξουσία».
Β.Σ.

Ενός έτους
Ενα χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει το Γραφείο Προώθησης Τοπικών Προϊόντων που έχει συστήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει θα παρουσιαστούν αύριο στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου.
Β.Σ.

Η ιστορία του ΔΗΚΙ
Τελικά το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας (ΔΗΚΙ) είναι ένας οργανισμός τεκμηρίωσης, καταγραφής και προβολής της τοπικής ιστορίας ή πλέον έχει περάσει και σε άλλες σφαίρες; Μήπως έχει μετατραπεί σε εταιρία διοργάνωσης συναυλιών; Το ’χουν ρίξει στο μανατζάρισμα; Δεν θέλουμε να πούμε ότι οι όποιες συναυλίες διοργανώνει και υποστηρίζει δεν είναι αξιόλογες. Ούτε πως οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σ΄ αυτές δεν είναι καταξιωμένοι. Απλά δεν είναι ο τομέας αυτός δουλειά του ΔΗΚΙ. Εκτός αν δεν έχουν άλλο αντικείμενο και επιδίδονται στο συγκεκριμένο. Όμως κάπως έτσι οι δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί χάνουν το δρόμο τους, το στόχο τους και μαζί μ΄ όλα τα άλλα και τον προϋπολογισμό τους. Καθείς εφ ω ετάχθη. Δεν το ’χουν ξανακούσει αυτό στο ΔΗΚΙ;
Χ.Μ

Τσιπουράδικα
και αγρότες
Μας τηλεφώνησε ο κ. Γιώργος Βασιλός, ιδιοκτήτης τσιπουράδικου στην παραλία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το χθεσινό μας σχόλιο στη στήλη «Μεταξύ σφύρας και άκμονος», όπου γράψαμε ότι μια μέση αγροτική οικογένεια για να φάει και να πιει σ΄ ένα τσιπουράδικο σε μια βραδιά πρέπει να πουλήσει 600 κιλά καλαμπόκι, η τιμή του οποίου κυμαίνεται από 100 έως 120 ευρώ. Καταρχήν δεν θεωρούμε υπερβολικό το συγκεκριμένο παράδειγμα, διότι παίζει ρόλο πού θα φας και τι θα φας. Η τιμή που αναφέρουμε είναι υπαρκτή σε αρκετά κεντρικά τσιπουράδικα του Βόλου. Μπορεί βέβαια ο κ. Βασιλός να προσφέρει συμφέρουσες τιμές στο μαγαζί του και οι λογαριασμοί να κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα ισχύοντα. Αυτό όμως δεν αλλάζει ούτε την ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά, ούτε τη δεινή οικονομική θέση των αγροτών λόγω των εξευτελιστικών τιμών στα αγροτικά προϊόντα.
Χ.Μ

Πάλι από κάτω
η Μαγνησία
Όπως θα διαβάσατε και στις αθλητικές σελίδες, χθες διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αντίπαλοι ο Πιλάβιος κι ο Μητρόπουλος. Όπως θα μαντέψατε, ολόκληρη η ποδοσφαιρική Μαγνησία ποντάρισε τα λεφτά της στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου, ο οποίος τελικά έλαβε μόνο το 25%. Αντιθέτως ο άγνωστος Πιλάβιος έλαβε… μόλις το 75%. Βέβαια τόσο η Ε.Π.Σ.Θ. σύσσωμη, όσο και οι μεγάλες ομάδες της Μαγνησίας, τάχθηκαν ανοιχτά στο πλευρό του Μητρόπουλου. Ο μόνος που διασώθηκε είναι ο Αντώνης Ακτσιαλής, προσωπικός φίλος του Πιλάβιου. Ελπίζουμε ο νέος ηγέτης της ΕΠΟ να μην εμφορείται από αισθήματα αντεκδίκησης, γιατί, αν αυτό συμβαίνει, το βλέπω εξορία το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας.
Χ.Μ

Οικονομική κρίση
Μπορεί η περίοδος αυτή να έχει σφραγιστεί από την οικονομική κρίση, όμως οι Βολιώτες συνεχίζουν να ζουν στην καθημερινότητά τους. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ όλα τα μαγαζιά, και κυρίως καφετέριες, μπαράκια και εστιατόρια της πόλης, είναι ασφυκτικά γεμάτα και κυρίως από τη νεολαία. Τα τραπέζια είναι γεμάτα και οι λογαριασμοί δεν θυμίζουν σε κάτι πως υπάρχει μια “σφιχτή” δημοσιονομική πολιτική. Έτσι είναι τελικά, ο Έλληνας δεν πρόκειται να αλλάξει. Όταν φτάνει η Παρασκευή, το πορτοφόλι θα αδειάσει για τη διασκέδαση και ο μόνος προβληματισμός που υπάρχει είναι πώς θα βρεθούν λεφτά για την επόμενη Παρασκευή και τις επόμενες εξόδους…
Δ.Π

Στο ψάξιμο
Χωμένοι στο Internet είναι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από Βόλο προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ψάχνοντας να βρουν εναλλακτικές διαδρομές, αφού η χώρα έχει γεμίσει από τα μπλόκα των αγροτών. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο και όλες τις διαδρομές και τα μπλόκα, ενώ αρκετοί έπεσαν στην παγίδα να μετακινηθούν προς την κατεύθυνση που πρότειναν ορισμένοι χρήστες, απλά για διασκέδαση! Την επόμενη φορά που κάποιος θα θέλει να κάνει κάποιο ταξίδι, καλό θα ήταν να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές και να μην παίρνει στα σοβαρά, όλα όσα λέγονται από στόμα σε στόμα.
Δ.Π

Αρχίζει η εξεταστική
Τη Δευτέρα μπαίνουν στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα οι φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δεν έκαναν το προηγούμενο διάστημα κατάληψη, προκειμένου να ξεκινήσουν την εξεταστική τους. Οι υπόλοιποι φοιτητές δίνουν ραντεβού για τις 9 Φεβρουαρίου, καθώς πρώτα θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες και μετά θα εξεταστούν. Βέβαια, μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής δεν είναι απίθανο να γίνουν πάλι κινητοποιήσεις, καθώς ο αναβρασμός στο χώρο της παιδείας συνεχίζεται.
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου