ΤΟΠΙΚΑ

Υπερπληθώρα «ξένων» στη Ν. Ιωνία

υπερπληθώρα-ξένων-στη-ν-ιωνία-851206

Από μια σημαντική παράμετρο εξαρτάται το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ της Νίκης. Οπως γράφεται τις τελευταίες ημέρες ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης καλείται να αποφασίσει για τους παίκτες που θα αποτελέσουν παρελθόν και θα ακολουθήσουν στην έξοδο τους Μητράκα και Δερμητζόγλου, μια και αυτή την στιγμή στο ρόστερ και μετά τις έξι προσθήκες που έγιναν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, βρίσκονται 27 ποδοσφαιριστές.
Αλλοι δυο θα κληθούν να λύσουν την συνεργασία τους με την ομάδα, όμως ένα γεγονός που απασχολεί αρκετά το τεχνικό τιμ και τον Στράτο Γιδόπουλο είναι ότι αυτή την στιγμή στο έμψυχο δυναμικό υπάρχουν επτά παίκτες που παίζουν ως κοινοτικοί. Η Νίκη είναι το μοναδικό συγκρότημα ανάμεσα στα 36 στους δυο Ομίλους της Γ’ Εθνικής, που διαθέτει τόσους πολλούς ξένους στο έμψυχο δυναμικό της. Ακολουθεί ο Βύζαντας Μεγάρων με έξι, ενώ από πέντε στις τάξεις τους έχουν η Παναχαϊκή, ο Φωστήρας, ο Μακεδονικός και η Δόξα Δράμας.
Στο συγκρότημα της Νέας Ιωνίας, υπάρχει υπερπληθώρα κοινοτικών και αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν ακόμη καταφέρει οι άνθρωποι της ΠΑΕ να βγάλουν ελληνικά χαρτιά στους Τσερέπι και Κρούτι, οι οποίοι πιάνουν θέση ξένου στην ομάδα. Με την μεταγραφή του Μπονβίν και με την ήδη παρουσία των Ριβελίνο, Νάνι, Μπένγκουα και Αστράουσκας, οι δυο ποδοσφαιριστές αλβανικής καταγωγής, σε περίπτωση που δεν αποκτήσουν άμεσα το δικαίωμα να αγωνίζονται ως Ελληνες, το πιθανότερο είναι να αποτελέσουν παρελθόν.
Αλλωστε ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει στην συνέχεια του πρωταθλήματος και να τους χωρέσει στην ενδεκάδα. Σε αυτή μπορούν να αγωνίζονται έως τρεις ξένοι (κοινοτικοί) και οι Ριβελίνο, Μπονβίν, Αστράουσκας και Μπένγκουα αποτελούν βασικές επιλογές, με τον έναν από αυτούς κάθε φορά να… περιμένει την αλλαγή, ενώ στον πάγκο αναγκάζεται να μείνει ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας Μαουρίτσιο Νάνι που έφερε το καλοκαίρι στη Νίκη ο Στράτος Γιδόπουλος. Πάντως και ο Γιώργος Καντιμοίρης που υπερασπίζεται την εστία, θεωρείται μια αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια.
Πριν τα Χριστούγεννα υπήρχαν σκέψεις να λυθεί η συνεργασία με τον Βραζιλιάνο Ριβελίνο λόγω μειωμένης απόδοσης, όμως ο λατινοαμερικάνος μέσος προσαρμόστηκε καλύτερα στην συνέχεια, πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και δεν φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον να υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του.
Οι άνθρωποι της κυανόλευκης ΠΑΕ το παλεύουν για να βγάλουν ελληνικά χαρτιά στους Εντμον Τσερέπι και Αλκη Κρούτι και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αν δεν τα καταφέρουν τότε η συνεργασία με τους δυο ποδοσφαιριστές θα λυθεί. Οσον αφορά στην αγωνιστική παρουσία των δυο παραπάνω παικτών, ο Τσερέπι έχει αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια, στα έξι στην ενδεκάδα και ο Κρούτι μετρά επτά συμμετοχές από τις οποίες ήταν βασικός σε δυο ματς.
Αν όμως καταφέρουν να βγάλουν ελληνικά χαρτιά οι δυο ποδοσφαιριστές, τότε ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης και ο Στράτος Γιδόπουλος καλούνται να πάρουν από κοινού απόφαση για τους παίκτες που θα φύγουν από τη Νέα Ιωνία.
Στα μεταγραφικά η κατάσταση παραμένει στάσιμη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη και δεν φαίνεται πώς η Νίκη ψάχνει παίκτη για περαιτέρω ενίσχυση. Αν όμως προκύψει κάποιος ικανός ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην κατηγορία, τότε οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα προσπαθήσουν να τον ντύσουν στα κυανόλευκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου