ΤΟΠΙΚΑ

Αναγέννηση του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα!!!

αναγέννηση-του-ολυμπιακού-στην-καρδί-851206

Με αρκετές αγωνιστικές απουσίες, αλλά με κόσμο για συμπαράσταση και αρκετή αισιοδοξία θα παίξει σήμερα στις 3 μ.μ. στην Καρδίτσα ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής.
Ο Ολυμπιακός έχει αρκετές απουσίες σήμερα, αλλά ποντάρει και στον κόσμο και στην παράδοση…
Παρά το γεγονός ότι η καρδιτσιώτικη ΠΑΕ δεν έχει δώσει στη βολιώτικη τα εισιτήρια που δικαιούται, ο κόσμος θα δώσει το παρών στο σημερινό αγώνα με την Αναγέννηση, περιμένοντας την “Αναγέννηση” της δικής του ομάδας… Οι Βολιώτες φίλαθλοι αναμένεται να θα βρουν εισιτήρια στα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήδη με ανακοίνωσή της έχει καταγγείλει ως απαράδεκτη τη στάση των διοικούντων της ιστορικής ομάδας της Αναγέννησης Καρδίτσας, που δεν παραχώρησαν εισιτήρια για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΠΑΕ να υπάρχει κερκίδα φιλοξενουμένων σε κάθε γήπεδο και σε κάθε αγώνα. Ανακοίνωση για το θέμα των εισιτηρίων στην Καρδίτσα εξέδωσαν και οι austrians boys, που αναφέρουν: “Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τελικά κάποιοι άνθρωποι στη χώρα που ζούμε δεν ξέρουν τι σημαίνει φιλοξενία και τι προφορική συμφωνία. Oι κύριοι της Καρδίτσας, όπως και πριν 2 χρόνια, δεν επιθυμούν τη μετάβασή μας, φαίνεται διστάζουν να μην τους κόψουμε την πορεία πρωταθλητισμού τους. Τη δίψα μας όμως και την τρέλα μας δεν τη μάθανε και ξέχασαν που πριν 2 χρόνια το κομβόι από το Βόλο κοκκίνισε την πόλη τους και το γήπεδό τους. Αν τελικά δεν αλλάξουν νοοτροπία και δε μας επιθυμούν, το κομβόϊ το δικό μας θα ξεκινήσει 11:30 από τα γραφεία του club Μαγνήτων/Ιωλκού. Καλούνται όλοι οι οπαδοί της ομάδος να ακολουθήσουν τη μαζική μετάβασή μας στην Καρδίτσα, ώστε το κομβόι να φτάσει επιτυχώς στο γήπεδο.”
Πάντως στον Ολυμπιακό ποντάρουν και στην παράδοση, αφού στην μεγάλη προϊστορία που έχουν τα θεσσαλικά ντέρμπι Ολυμπιακού Βόλου-Αναγέννησης Καρδίτσας η βολιώτικη ομάδα έχει την υπεροχή, αφού έχει με τη φετινή του α΄ γύρου 20 νίκες (16 στο Βόλο, 3 στην Καρδίτσα και μια στα χαρτιά!!), 9 ισοπαλίες (οι 8 στην Καρδίτσα) και 8 ήττες (οι 2 στο Βόλο).
Τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα ήταν στη Γ΄ Εθνική 25/2/07 με 1-2 ( 3 Δούκας -28 Διαμάντης, 67 Τσάγγαρης) και τελευταία νίκη στη Β στις 14/5/2000 0-2 (40 Πανόπουλος 63 Νόλης).
Στο αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός θα είναι ελλιπής στην επίθεση, χωρίς τον 1ο σκόρερ του Ηλία Ιωάννου που είναι τραυματίας (όπως και ο Ράμι) και χωρίς τον τιμωρημένο Λάμπρο Χανιώτη.
Ο Τζουζέπε Ματεράτσι προσπάθησε όλη την εβδομάδα να βρει τις εναλλακτικές λύσεις, για να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα και ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από την Καρδίτσα.
Άλλωστε τα προβλήματα με απουσίες δεν είναι μόνο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα, που αναγκαστικά για μια ακόμη φορά θα είναι διαφορετική, με τη δεδομένη απουσία του Θοδωρή Πακάλτση, που είναι τιμωρημένος, και την απουσία του Γάλλου Αλεν Ραγκουέλ.
Ο Ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού φέρεται να έχει δοκιμάσει αρκετά σχήματα, αλλά και ένα διαφορετικό σύστημα από αυτό το 4-4-2 που έχει συνηθίσει, χωρίς να αποκλείεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι να το τροποποιήσει σε 4-5-1 με Άλβαρεζ δεξιά, ένα επιθετικό και τον Ροζάλες στην 11άδα ή και σε 3-5-2, που πρακτικά σημαίνει ότι θα παίζουν τρεις στην άμυνα, Αλβάρεζ, Κατσικάς, Λιόλιος… οι πλάγιοι θα είναι πιο προωθημένοι, και στην επίθεση, αν χρησιμοποιηθεί ο Κοντέων, θα έχει δίπλα του έναν εκ των Μιχάλη, Γιακάκογλου.
Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει και ένας μόνον προωθημένος και το σύστημα να γίνει 4-3-2-1, ενώ δεν αποκλείεται να έχει συμμετοχή από την αρχή στον αγώνα και ο Αργεντίνος Ροζάλες… κάτι που θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση στο γήπεδο…
Ο Πέτρος Κοντέων έως το περσινό πρωτάθλημα αγωνιζόταν πάντα ως επιθετικός και με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε 2 γκολ σε 29 ματς, ενώ ο Γιακάκογλου, στα 8 φετινά παιγνίδια που είχε συμμετοχή, μόνο σε ένα (στην Καβάλα) ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα, ενώ στα 3 ματς που ξεκίνησε βασικός η ομάδα κέρδισε.
Οι Βεζυρίδης, Αλβαρεζ, Κουτσοκώστας, Λιόλιος, Κατσικάς, Ιράλα, Βεργώνης, Ουαταρά, Κοντέων, Ιακωβάκης, Ροζάλες, Γιακάκογλου, Γουσούλης, Ασλανίδης, Δήμας, Γεροντίδης, Μιχάλης, Σκαρτσίλας και Ανδριόπουλος αποτελούν τη βολιώτικη αποστολή στην Καρδίτσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου