ΤΟΠΙΚΑ

Κόλλησε η προκήρυξη προσλήψεων στο ΠΕΔΥ

κόλλησε-η-προκήρυξη-προσλήψεων-στο-πε-27200

Στον αέρα ο προγραμματισμός των ραντεβού στα πολυϊατρεία του Βόλου

«Koλλημένη» η προκήρυξη για την πρόσληψη νέων γιατρών στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ. Από τις 14 Οκτωβρίου που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προκήρυξης μέχρι σήμερα δεν «κουνιέται» φύλλο ενώ την ίδια ώρα ο προγραμματισμός ραντεβού στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ στο Βόλο εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οπως εκτιμούν οι γιατροί του ΠΕΔΥ στο Βόλο στη διαδικασία των νέων προσλήψεων συμμετείχαν αρκετοί και από τους συμβασιούχους του πρώην ΙΚΑ που οι συμβάσεις τους είχαν λήξει στο τέλος του 2013 και που μόλις ενεργοποιηθούν οι νέες προσλήψεις τα πολυϊατρεία θα λειτουργήσουν με καλύτερες συνθήκες.

Οι ίδιοι οι γιατροί που σήμερα απασχολούνται στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο εκτιμούν ότι οι επικουρικοί χρειάζονται τουλάχιστον έναν μήνα για να προσληφθούν και να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα, χωρίς να υπολογίσει κανείς και το χρόνο εκπαίδευσής τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αναμονή στον προγραμματισμό ραντεβού από τους ασφαλισμένους και ασθενείς. Για το λόγο αυτο ήδη άρχισαν οι διαμαρτυρίες καθώς υπάρχει φόβος μέχρι τέλος της χρονιάς να μην έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις προσλήψεις.

Ταυτόχρονα όπως τονίζουν θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τους για να μπορούν και έτσι να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις στα πολυϊατρεία του Βόλου παρατηρούνται στους οικογενειακούς παθολόγους, ορθοπεδικούς, ενδοκρινολόγους, οφθαλμίατρους, νευρολόγους – ψυχιάτρους και ουρολόγους.

Οι ανάγκες ειδικά σε παθολόγους ανέρχονται σε 149.587 επισκέψεις σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΕΟΠΥΥ όταν η κάλυψη με τους υπάρχοντες γιατρούς είναι μόλις 11.520 επισκέψεις.

H λειτουργία του ΠΕΔΥ στο Βόλο είχε εξαρχής ξεκινήσει με τους μισούς σχεδόν γιατρούς σε ειδικότητες από αυτούς που διέθετε ο πρώην ΕΟΠΥΥ καθώς καθήκοντα στο νέο φορέα είχαν αναλάβει περίπου 25 τελικά γιατροί.

Οι περισσότεροι από τους γιατρούς των παραπάνω νευραλγικών ειδικοτήτων, στις οποίες υπάρχει έλλειψη από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του νέου φορέα, δεν είχαν υποβάλλει αίτηση προτιμώντας να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες στον ιδιωτικό τομέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου