ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχούν για το μέλλον του ΟΤΕ

ανησυχούν-για-το-μέλλον-του-οτε-851206

Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία του ΟΤΕ, εάν δεν υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες, κάνουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό με αφορμή και την αλλαγή ιδιοκτησίας στην DeutscheTelecom.
Χθες πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΤ-ΟΤΕ, όπου κυριάρχησαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ειδικά τη χρονιά που πέρασε, με σημαντικότερη την αλλαγή ιδιοκτησίας στην DeutscheTelecom.
Σύμφωνα με την κ. Θεοδωροπούλου, πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής, η χρονιά που πέρασε, ήταν μια χρονιά που οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα και δυσκολίες, ενώ όπως τόνισε «η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για τους εργαζομένους στον ΟΤΕ. Έγιναν ανατρεπτικές αλλαγές, με σημαντικότερη την αλλαγή ιδιοκτησίας στην D.T.
“Πολυήμερες απεργίες – πορείες – καταλήψεις δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την πώληση του ΟΤΕ, κατάφεραν όμως να ενώσουν τους εργαζομένους σαν μια γροθιά και να περάσουν το μήνυμα στους νέους ιδιοκτήτες, ότι οι αγώνες δε σταμάτησαν εδώ και ότι θα συνεχισθούν με μεγαλύτερη ένταση και δυναμισμό, χωρίς να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η D.T. τα μηνύματα των πρώτων αλλαγών φαίνονται στον ορίζοντα», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής.
Το προσωπικό του Οργανισμού, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι ολιγάριθμο, κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει όλες τις νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες. «Είδαμε τους παρόχους να εισβάλλουν μέσα στα πόδια μας και να δημιουργούν παραπάνω φόρτο δουλειάς.
Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε κι αντιμετωπίζουμε και γι’ αυτό το θέταμε διαρκώς στους προϊσταμένους», υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές.
Στη χθεσινή συνέλευση εκφράστηκε η συμπαράσταση στους «δανεισμένους» εργαζομένους από τις θυγατρικές εταιρίες, ενώ στόχο αποτελεί να μην υπάρχουν εργαζόμενοι μέσω αυτών των θυγατρικών, αλλά να ενταχθούν στον ΟΤΕ.
Παράλληλα ένα από τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι να προσληφθούν κι άλλα άτομα, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ολοκληρωτική παροχή έργων σε εργολάβους.
Τέλος μεταξύ των αιτημάτων τους καταγράφεται η επιμόρφωση όλου του προσωπικού με σεμινάρια, η ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων, η ενσωμάτωση του ανθυγιεινού επιδόματος μετά τη δεκαετία στο βασικό μισθό, ουσιαστικές αυξήσεις, επίδομα στέγασης ή θέρμανσης στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου