ΤΟΠΙΚΑ

Το «Αχίλλειο» ανοίγει και πάλι αυλαία

το-αχίλλειο-ανοίγει-και-πάλι-αυλαία-851206

Μια εκδήλωση-λαϊκή συναυλία σηματοδοτεί, την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ., το άνοιγμα της αυλαίας ενός νέου κύκλου δράσεων που θα «φιλοξενηθούν» στο θρυλικό «Αχίλλειον». Η εκδήλωση του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και του περιοδικού «Μετρονόμος» διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας του Κρατικού Ραδιοσταθμού Βόλου, αλλά και την κυκλοφορία του βιβλίου του Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη «Μούσα πολύτροπος». Στην εκδήλωση, που προλογίζει ο αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Φοινικόπουλος και με κεντρικό ομιλητή τον Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη, συμμετέχουν, παίζουν και τραγουδούν: ο Στάθης Μιλάνος και λαϊκή κομπανία, με τους Άννα Λάππα, Κώστα Καραμπερόπουλο, Ντίνο Μπενάκη, Γιώργο Κατσικαβέλη, Βασίλη Καλατζή και Εύη Κυρίτση, ορχήστρα, χορευτικό συγκρότημα και χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Φαρσάλων υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Χατζηκοτέλη και το νεανικό συγκρότημα «Μουσικοί Ιχνηλάτες». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας ανέλυσαν το σκεπτικό και την φιλοσοφία της, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του δημαρχείου Βόλου. Μιλώντας κατ’ αρχάς ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φοινικόπουλος, τόνισε ότι «η εκδήλωση πραγματοποιείται σε έναν ιστορικό χώρο που έχει ανακαινισθεί, προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς και στο μέλλον, «φιλοξενώντας» ποικίλες εκδηλώσεις όπως κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ». Παράλληλα ο κ. Φοινικόπουλος ανέφερε ότι «είναι κέρδος για την πόλη το γεγονός ότι διαθέτει ένα ακόμη χώρο πολλαπλών χρήσεων σε σχέση με τον πολιτισμό» εκτιμώντας ότι «οι βολιώτες θα στηρίξουν την συγκεκριμένη προσπάθεια και τους στόχους που τίθενται».
Ο κ. Καπετανάκης επεσήμανε από την πλευρά του ότι «σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η αποξένωση, δίνουμε αφορμές για σωστή ψυχαγωγία». Επίσης αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία που «γέννησε» τις σκέψεις διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην θρυλική «Σκάλα του Μιλάνου», τα 70χρονα της ελληνικής ραδιοφωνίας, κυρίως δε τα 60χρονα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου. «Σκεφτήκαμε, είπε, να αφιερώσουμε αυτή την εκδήλωση στον πρωτοπόρο Γιώργο Κοντογεωργίου και στα 60 χρόνια της ραδιοφωνίας του Βόλου». Στο πλαίσιο μάλιστα της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο κ. Καπετανάκης κατέθεσε «ως απλός πολίτης», όπως διευκρίνισε, την πρόταση «δημιουργίας Μουσείου Ραδιοφωνίας στο Βόλο».
Παίρνοντας τέλος το λόγο ο κ. Κουτής, προϊστάμενος εκδηλώσεων, προβολής και εκδόσεων του ΔΗΚΙ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ως βολιώτης και ως εργαζόμενος σε φορέα που διαχειρίζεται την πολιτιστική κληρονομιά, νιώθω πολύ ωραία διότι ξανανοίγει το «Αχίλλειο» με μια πολύ όμορφη εκδήλωση». Ο κ. Κουτής αναφέρθηκε εν τάχει στις δράσεις και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το ΔΗΚΙ με φορείς και καλλιτέχνες της περιοχής καταλήγοντας «θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ωραίες στιγμές κι ωραίες εκδηλώσεις, προκειμένου να αξιοποιήσουμε το «Αχίλλειο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου