ΤΟΠΙΚΑ

Επείγουσα δράση για την οικονομία

επείγουσα-δράση-για-την-οικονομία-851206

Η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά από συνάντησή του με μέλη του Κογκρέσου από το Δημοκρατικό κόμμα, σε μία συνάντηση προετοιμασίας για την κατάθεση νόμου σχετικά με δαπάνες συνολικού ποσού 825 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι πόροι που θα διατεθούν πρέπει να δαπανηθούν γρήγορα, συμφώνησαν ακόμη ο πρόεδρος και οι βουλευτές.
«Υπήρχε συμφωνία ότι πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να τονώσουμε την οικονομία, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας να βάλουμε χρήματα ξανά στις τσέπες των πολιτών», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Ρόμπερτ Γκιμπς.
Άμεση ανάγκη υπάρχει, υπογράμμισαν, για ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των αγορών και για κυβερνητική δράση ώστε να μην αυξηθούν υπερβολικά τα ποσοστά ανεργίας.
Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Κογκρέσου δεσμεύτηκαν ότι τα κεφάλαια για την οικονομία θα διατεθούν γρήγορα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Την επόμενη εβδομάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Καπιτώλιο για συνομιλίες και την ανταλλαγή ιδεών με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές.
Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή διακομματική συναίνεση για τη διάθεση του πακέτου των 825 δις. δολαρίων, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στα μέσα του Φεβρουάριο. Μέλη του Κογκρέσου, κυρίως από τους Ρεπουμπλικάνους έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για την έγκριση των μέτρων.
Την Πέμπτη, επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε πακέτο φοροαπαλλαγών ύψους 300 δισ. δολαρίων, μέρους του ευρύτερου σχεδίου των 825 δισεκατομμυρίων.

Κράτησε
το κινητό
του ο Ομπάμα
Ενα από τα πιο καυτά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, βρήκε τη λύση του δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του, αφού έπεισε τους συμβούλους του να κρατήσει το αγαπημένο του κινητό τηλέφωνο. Ο εκπρόσωπός του, Ρόμπερτ Γκιμπς, αποκάλυψε ότι ο Ομπάμα δεν θα αποχωριστεί τελικά το κινητό Blackberry που του έχει γίνει απαραίτητο. Θα περιορίσει όμως τη χρήση του και θα επικοινωνεί μόνο με ορισμένους στενούς συνεργάτες και φίλους του.

Ο Ομπάμα έχει πάθος με τη νέα τεχνολογία και ειδικά με το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, κάτι όμως που γεννούσε ερωτήματα τόσο για την ασφάλειά του προέδρου όσο και για την τήρηση της νομοθεσίας. Ο νόμος προβλέπει ότι οι συνομιλίες των προέδρων καταγράφονται και η αλληλογραφία τους στο τέλος δίνεται στη δημοσιότητα. Να σημειωθεί ότι ούτε ο Μπιλ Κλίντον ούτε ο Τζορτζ Μπους χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα για να στέλνουν μηνύματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου