ΤΟΠΙΚΑ

Τον «οβολόν» τους …σε καπάκια προσφέρουν οι ενορίτες του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος

τον-οβολόν-τους-σε-καπάκια-προσφέρ-29102

Η εκκλησία τις προηγούμενες ημέρες δώρισε το πρώτο αμαξίδιο μεταφοράς σε άντρα με κινητικά προβλήματα!

Οταν ακούει κάποιος τη λέξη εκκλησία, αυτόματα το μυαλό του πηγαίνει σε ψαλμούς, προσευχές και κατάνυξη. Στο μυαλό όμως των ενοριτών του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Νεάπολης Βόλου έχει προστεθεί και η λέξη… πλαστικά καπάκια! Στις Κυριακάτικες λειτουργίες οι ενορίτες του Αγίου Τρύφωνα συνηθίζουν να προσφέρουν τον «οβολόν» τους όχι όμως σε χρήματα αλλά σε πλαστικά καπάκια.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Το πρόσωπο της κοινωνικής εκκλησίας, έχει καταφέρει να αναδείξει ο πατέρας του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Νεάπολης κ. Βάιος Τακούμης, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει πείσει τους ενορίτες μαζί με το εκκλησίασμα να συμβάλουν στη συλλογή πλαστικών καπακιών, με στόχο κάθε φορά να βοηθούν ένα συμπολίτη που έχει πραγματική ανάγκη.

Η προσπάθεια συλλογής καπακιών ενός χρόνου «απέδωσε καρπούς» την περασμένη Κυριακή, όταν μετά τη λειτουργία ο π. Βάιος ανακοίνωσε ότι από τα καπάκια που συγκέντρωναν εδώ και ένα χρόνο αγοράστηκε το πρώτο αμαξίδιο μεταφοράς.

Το αμαξίδιο δωρίθηκε σε άντρα της ενορίας, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για την αγορά του. Συγκεκριμένα όπως εξήγησε ο π. Βάιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν από τους ενορίτες παραδόθηκαν σε τοπική εταιρεία ανακύκλωσης πλαστικού έναντι χρηματικού ποσού, το οποίο πήγε για την αγορά του αμαξιδίου μεταφοράς.

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι η προσπάθεια συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών δεν θα σταματήσει και θα συνεχιστεί κανονικά με «θρησκευτική ευλάβεια» για την επίτευξη του επόμενου στόχου.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι το προηγούμενο διάστημα και πάλι από τον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Νεάπολης Βόλου έγινε δωρεά σχολικών ειδών στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, με στόχο ο Διευθυντής του σχολείου να τα μοιράσει στα παιδιά που είχαν ανάγκη.

Σχετικά άρθρα:

Συγκεντρώθηκαν 8,5 τόνοι καπάκια στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου για την απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων

Ένας τόνος πλαστικά καπάκια!

Καπάκια για δύο αναπηρικά αμαξίδια

45 τόνοι πλαστικά καπάκια

Συγκέντρωσε 20.000 καπάκια

Ανακυκλώνουν υλικά για να καλύψουν λειτουργικά έξοδα

Παρέδωσαν καπάκια

Συλλογή πλαστικών καπακιών από τους Εθελοντές της Ανωσης

Συγκέντρωσε 400.000 καπάκια

Ε.Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΒΟΛΟΥ: ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΜΑΞΙΔΙΑ

Τα καπάκια έγιναν αμαξίδιο

Βραβεία σε 12 δημοτικά σχολεία

Συγκεντρώθηκαν 138.000 καπάκια

Σύγχρονοι Σαμαρίτες εν δράσει

Συγκέντρωσαν 110.000 καπάκια!

Συγκέντρωσαν 32.000 καπάκια!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου