ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η αρμοδιότητα για τα πεζοδρόμια

στην-αποκεντρωμένη-διοίκηση-η-αρμοδι-29501

Για την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει από το 2013, η κ. Γερακούδη

Λήξαν θεωρείται για την Περιφέρεια Θεσσαλίας το θέμα της έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Βόλου, η οποία έχει γίνει «μπαλάκι» τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Υπηρεσίας Τεχνικών Εργων της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Ο Δήμος αναμένει «πράσινο φως» από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία εμφανίζεται ως αρμόδια να εγκρίνει ή να απορρίψει τη μελέτη, μετά το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο υπογράφει η ίδια η κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφο από τις 2/9/2013 που υπογράφει η ίδια η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Βάσει του εγγράφου την αρμοδιότητα έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μετά από αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί, με φόντο τα σταματημένα έργα δημιουργίας εσοχών για την προσωρινή στάθμευση των αυτοκινήτων σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Στην απόφαση της κ. Γερακούδη που κοινοποιείται μεταξύ άλλων στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους ΟΤΑ αναφέρονται τα εξής: «οι αρμοδιότητες για την έγκριση αποφάσεων συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ του άρθρου 52 παρ. 1 Ν. 2696/1999 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 46 παρ. 1 Ν. 3542/2007, που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, στον καθορισμό των μονοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, στην προτεραιότητα οδών, στην αλλαγή της διατομής του οδοστρώματος ή της οδού, στον προσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης και στην επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων κυκλοφορίας ή στάθμευσης, θα ασκούνται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας της Γενικής Διεύθυνσης Χωρικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος».

Αναμονή

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε χθεσινές δηλώσεις του, εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι τέλος της εβδομάδας. Τα έργα δεν θα συνεχιστούν ούτε σήμερα. Ο φάκελος της μελέτης έχει αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο από το οποίο αναμένεται απάντηση ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με την κ. Γερακούδη.

Σχετικά άρθρα:

Στάση αναμονής έως σήμερα ~ Για την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης

Μετρήσαμε τα πεζοδρόμια της «εμπόλεμης» ζώνης

Δηλώνουν όλοι αναρμόδιοι για τις εσοχές του Δήμου Βόλου

Ανακοίνωση Δημάρχου για την παύση των έργων σε Ιάσονος και Δημητριάδος

Στη μέση έμειναν οι εσοχές σε Ιάσονος και Δημητριάδος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου