ΤΟΠΙΚΑ

Τρία μεγάλα έργα στην ατζέντα σύσκεψης

τρία-μεγάλα-έργα-στην-ατζέντα-σύσκεψη-29562

Εξετάστηκε η πορεία των αντιπλημμυρικών σε Κραυσίδωνα και Ξηριά και του φράγματος Μαυρομάτι

Χείμαρροι Κραυσίδωνα και Ξηριά και φράγμα Μαυρομάτι είναι τα τρία μεγάλα έργα που απασχόλησαν σύσκεψη, χθες, στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Τα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα υλοποιούνται μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων και η σύσκεψη εξέτασε την πορεία υλοποίησής τους.

Στα δύο πρώτα αντιπλημμυρικά έργα, στους χειμάρρους Κραυσίδωνα και Ξηριά, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ και 10,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κύριες εργολαβίες και απομένει η υλοποίηση πρόσθετων τελικών εργασιών. Στο χείμαρρο Ξηριά προβλέπεται, αμέσως μετά τη σχετική προέγκριση από την Ε.Δ.Α.Π.Θ., η δημοπράτηση εργολαβίας κυρίως για την πλακόστρωση τμήματος του χειμάρρου και για την ασφαλτόστρωση των παράλληλων στο χείμαρρο οδών. Στο χείμαρρο Κραυσίδωνα, μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης και την έγκρισή της από τον ΟΣΕ, θα δημοπρατηθούν οι προβλεπόμενες εργασίες για την αντιμετώπιση των σημειακών πλημμυρικών φαινομένων στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ.

Για το έργο κατασκευής του φράγματος στο ρέμα Μαυρομάτι, συνολικού προϋπολογισμού 15,1 εκατ. ευρώ, στο οποίο απομένει να δημοπρατηθεί η τελευταία εργολαβία προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια από τις υπηρεσίες ώστε η εργολαβία να δημοπρατηθεί τάχιστα και «να οδηγηθούμε μετά την υλοποίηση των εργασιών στην κατάκλιση του φράγματος, έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού».

Στη σύσκεψη συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Δ. Πάκας, ο διευθυντής της Δ.Τ.Ε. των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων Κ. Φλαμπούρης, στελέχη των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, καθώς και εκπρόσωποι του αναδόχου και του Τεχνικού Συμβούλου της υπό υλοποίηση εργολαβίας κατασκευής του φράγματος στο ρέμα Μαυρομάτι.

Σχετικά άρθρα:

Ωρολογιακή βόμβα ο Κραυσίδωνας σε περίπτωση νεροποντής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου