ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσληψη δέκα εποχικών υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ

πρόσληψη-δέκα-εποχικών-υπαλλήλων-μέσ-851206

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε την πρόσληψη 10 εποχικών υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ, οκτώ υπαλλήλων στο Πράσινο και δύο γραφείς.
Αρνητική ψήφο έδωσε η παράταξη της ΔΑΣ επισημαίνοντας ότι διαφωνεί πολιτικά με την απασχόληση εποχικού προσωπικού αλλά και με το θεσμό της μερικής απασχόλησης, άποψη την οποία, όσον αφορά τη Μερική Απασχόληση ,συμμερίζεται και η ήσσονα αντιπολίτευση με τον κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης ενημέρωσε το Σώμα ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχει εγκριθεί η πρόταση του Δήμου για την πρόσληψη περίπου 50 υπαλλήλων με το πρόγραμμα Μερικής Απασχόλησης- όπως τον διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος- που θα απασχοληθούν κυρίως στον Κοινωνικό Τομέα.
Η πρόσληψη των υπαλλήλων, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Βόλου, θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ, ωστόσο εξέφρασαν την αντίθεσή τους οι κ.κ. Αντώνης Παππάς και Μαργαρίτης Πατσιαντάς που επισήμαναν ότι θα πρέπει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το προσωπικό να εργάζεται με μόνιμη και σταθερή εργασία ώστε οι εργαζόμενοι να μην είναι «όμηροι» της εκάστοτε δημοτικής αρχής.
Ο κ. Αντώνης Παππάς εξάλλου άφησε αιχμές για την τακτική που ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα στην Κυβέρνηση ενθαρρύνοντας τη μερική απασχόληση αλλά και για τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκο με αφορμή δηλώσεις του στον Τύπο για τη Μερική Απασχόληση, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο υφυπουργός με τις ευλογίες τις δικές μας έχει εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και επισήμανε ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν θα επιθυμούσε να εργάζονται τα παιδιά του με σύμβαση Μερικής Απασχόλησης.

Για την Οινοπνευματική
Ο δήμαρχος Βόλου με αφορμή επερώτηση που κατέθεσε η ΔΑΣ για την Οινοπνευματική ενημέρωσε το Σώμα ότι “ο δήμος άρχισε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των πράξεων αναλογισμού, που δεν είχαν προχωρήσει από τον προηγούμενο Ιούλιο- παρά τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη, επεσήμανε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης. Θέλουμε το οικόπεδο, με το μικρότερο δυνατό τίμημα και επεσήμανε ότι την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση του κ. Βούλγαρη με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μπέζα, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου