ΤΟΠΙΚΑ

Μίλησε για χρεοκοπία και ζήτησε εκλογές ο Παπανδρέου

μίλησε-για-χρεοκοπία-και-ζήτησε-εκλογ-851206

Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία «επιβεβαιώνουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής τα τελευταία πέντε χρόνια» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας πως «είναι πλέον επείγον, μια νέα κυβέρνηση, με καθαρή λαϊκή εντολή, να αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση στην οποία οδηγεί η κυβερνητική πολιτική καθώς και για τον «εικονικό και πλαστό για πολλοστή φορά προϋπολογισμό», ο οποίος οδηγείται σε αναθεώρηση μετά τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Μπήκαμε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας στην κρίση, ως ανοχύρωτη Πολιτεία, ανοχύρωτη οικονομία. Σχέδιο δεν είχε και δεν έχει η κυβέρνηση. Αυτοσχεδιάζει. Και η αξιοπιστία μας, η αξιοπιστία της κυβέρνησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι στο ναδίρ», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
«Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαιώνουν δυστυχώς αυτά που κι εμείς κατά καιρούς λέγαμε με τον πιο τρανταχτό τρόπο, την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στα δημοσιονομικά, στην ανταγωνιστικότητα.
» Επιβεβαιώνουν ότι το αναπτυξιακό απόθεμα που άφησε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα στη χώρα, σπαταλήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία υπέρ ισχυρών συμφερόντων και ημετέρων. Επιβεβαιώνουν αυτά τα κακά μαντάτα ότι, όλα όσα υποστήριζε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια για ισχυρή οικονομία, δημοσιονομική εξυγίανση, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κούφια λόγια για εσωτερική κατανάλωση, όπως είναι σήμερα και ο ανασχηματισμός, όπως είναι σήμερα και όλες αυτές οι προσπάθειες περί δήθεν φιλολαϊκής στροφής.
»Επιβεβαιώνουν αυτές οι αναλύσεις ότι, ο προϋπολογισμός που ψήφισε η Βουλή μόλις πριν ένα μήνα, ήταν -όπως λέγαμε κι εμείς τότε- εκτός τόπου και χρόνου […] Επιβεβαιώνουν την αδυναμία της, την έλλειψη πολιτικής βούλησης να φροντίσει, ώστε να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία, κάτι επίσης το οποίο τονίσαμε επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι αυτή η έλλειψη αξιοπιστίας «μόνο με αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να θεραπευτεί» και με «μια άλλη, διαφορετική πολιτική», δίνοντας το χαρακτήρα του επείγοντος στις κάλπες ώστε μία νέα κυβέρνηση «με καθαρή λαϊκή εντολή, να αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να προστατέψει το εισόδημα των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, που βλέπει σήμερα το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της.»
Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι επενδύει στις δυσμενείς επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.
«Όπως και στο παρελθόν, δεν κατέθεσε σήμερα ούτε μια υπεύθυνη και σοβαρή πρόταση και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία για την εξουσία» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου