ΤΟΠΙΚΑ

21 εκλέκτορες για τη Γ.Σ. της ΤΕΔΚ Μαγνησίας

21-εκλέκτορες-για-τη-γ-σ-της-τεδκ-μαγνησί-851206

Δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι από την ομάδα πλειοψηφίας και οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι από την ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Κυριάκου Μήτρου εκλέχτηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου χθες για να συμμετέχουν ως εκλέκτορες στη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Μαγνησίας που θα εκλέξει το νέο Δ.Σ της ΤΕΔΚ και τους αντιπροσώπους για την ΚΕΔΚΕ.
Τη διαδικασία εκλογής των εκλεκτόρων κατήγγειλαν οι δύο ελάσσονες μειοψηφίες, υπογραμμίζοντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονται στην Κυβέρνηση, επιχειρούν με νομοθετήματα και εγκυκλίους να ελέγξουν τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν ως εκλέκτορες οι κ.κ. Δημ. Δερβένης, Μιλτ. Ζιάκας, Ε. Καραγιάννη, Α. Καψιώτης, Γ. Κουρτίνας, Ε. Παπαστεργίου, Ντ. Παπαστεφάνου, Παν. Πελεκάνος, Παν. Ρούμπος, Γ. Στάμος, Χρ. Τσαμπρινός και Απ. Φοινικόπουλος (19 ψήφοι) και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης οι κ.κ. Κ. Μήτρου, Αν. Στρατηγόπουλος, Π. Μαρκάκης, Σπ. Γάτος, Τ. Δουλόπουλος, Απ. Βεργής- Ζαρκάδα, Αρ. Κοπάνας, Βασ. Παπαδρόσος (10 ψήφοι).
Υποψηφιότητα έθεσαν εξάλλου οι κ.κ. Αντώνης Παππάς (έλαβε δύο ψήφους) και Μαργαρίτης Πατσιαντάς (1 ψήφο) συμβολικά κυρίως, αφού κατήγγειλαν τη διαδικασία ως αντιδημοκρατική, διότι αποκλείονται οι δύο ελάσσονες μειοψηφίες, λαμβάνοντας από έναν ψήφο.
«Η διαδικασία είναι καθαρά αντιδημοκρατική, επισήμανε ο κ. Κων. Νίκου από την πλευρά της ΔΑΣ, διότι διαμορφώνει μία ελεγχόμενη πλειοψηφία και «τσουβαλιάζει τις δύο μικρότερες μειοψηφίες» λες και έχουμε τις ίδιες απόψεις και αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής του συστήματος της απλής αναλογικής.
Στην τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΔΑΣ παρενέβη ο κ. Μήτρου, υπογραμμίζοντας ότι «καλό θα ήταν η ΔΑΣ να έδειχνε την ίδια ευαισθησία και όταν η μείζονα αντιπολίτευση δεν εκπροσωπήθηκε στο Διαδημοτικό Σύνδεσμο του Κοιμητηρίου», ενώ ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, καταγγέλλοντας και αυτός τη διαδικασία, επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να καλείται- βάσει της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών- το Δ.Σ να εκλέξει τους αντιπροσώπους στη Συνέλευση της ΤΕΔΚ με καθαρά κομματικά κριτήρια, χαρακτήρισε το σύστημα πιο αντιδημοκρατικό ακόμη και από το 42% που ίσχυσε στην εκλογή των δημοτικών αρχών και τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου