ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική εκδήλωση στο “Αχίλλειο”

μουσική-εκδήλωση-στο-αχίλλειο-851206

Εκδήλωση – λαϊκή συναυλία με θέμα το λαϊκό τραγούδι και το ραδιόφωνο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ, στο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου 1 και Ιάσονος) από το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και το περιοδικό «Μετρονόμος». Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας του Κρατικού Ραδιοσταθμού Βόλου, αλλά και την κυκλοφορία του βιβλίου του Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη «Μούσα πολύτροπος». Γεγονότα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, πλην όμως έχουν μεγάλη συνάφεια και παρανομαστή κοινό. Πρωτίστως είναι η ευκαιρία για μια ξεχωριστή λαϊκή συναυλία στην πόλη του Βόλου. Από την πρώτη στιγμή της ανακάλυψής του μέχρι σήμερα το ραδιόφωνο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και στη προβολή του λαϊκού τραγουδιού. Φέτος γιορτάζουμε τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Με πρωτοπόρο τον Γιώργο Κοντογεωργίου, ο Βόλος ανοίγει νωρίς τον ραδιοφωνικό χορό, ο κρατικός σταθμός της πόλης ήδη συμπλήρωσε 60 χρόνια.
Ο συντοπίτης δημοσιογράφος-συγγραφέας Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μετρονόμος» το νέο του βιβλίο «Μούσα Πολύτροπος», ιστορικό, μελωδικό, κοινωνικό σεργιάνι στον ολάνθιστο κήπο της ελληνικής μουσικής, από τότε που καθιερώνεται η λέξη τραγούδι (στους Αλεξανδρινούς Χρόνους) έως το 1955, που κλείνει ο κύκλος του Ρεμπέτικου, με ειδικές αναφορές και στο ρόλο του ραδιοφώνου.
Στην εκδήλωση, που προλογίζει ο αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Φοινικόπουλος και με κεντρικό ομιλητή τον Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη, συμμετέχουν, παίζουν και τραγουδούν: ο Στάθης Μιλάνος και λαϊκή κομπανία, με τους Άννα Λάππα, Κώστα Καραμπερόπουλο, Ντίνο Μπενάκη, Γιώργο Κατσικαβέλη, Βασίλη Καλατζή και Εύη Κυρίτση, ορχήστρα, χορευτικό συγκρότημα και χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Φαρσάλων υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Χατζηκοτέλη και το νεανικό συγκρότημα «Μουσικοί Ιχνηλάτες». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου