ΤΟΠΙΚΑ

Καινοτόμα σχέδια φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

καινοτόμα-σχέδια-φοιτητών-του-πανεπι-851206

«Κλειδί» για την είσοδό τους στον επιχειρηματικό κόσμο αποτέλεσαν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια, με πανελλαδική διάκριση, για τρεις ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές και απόφοιτοι τμημάτων του Πανεπιστημίου, οι οποίοι κατά ομάδες εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τα επιχειρηματικά σχέδια, παρουσίασαν τις ιδέες τους αλλά και την εφαρμογή τους στον επιχειρηματικό τομέα, στη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο πρωί, στο αμφιθέατρο του τμήματος Χωροταξίας, στο Πεδίο Άρεως.

Τα τρία επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία συγκαταλέγονται στον κατάλογο των καινοτόμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται τοπικά είναι το DG Rail, εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων που ελέγχει τις σιδηροδρομικές διαβάσεις του ΟΣΕ, το Paint Ball και μία εταιρεία που προσφέρει δικτυακές υπηρεσίες μουσικού τύπου.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση των καινοτόμων επιχειρήσεων από τους φοιτητές έγινε στο πλαίσιο του διατμηματικού προγράμματος «Ενθάρρυνση επιχειρηματικής δράσης, καινοτομικών εφαρμογών και μαθημάτων επιλογής φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», το οποίο υλοποιείται μέσω του ΕΠΑΕΑΚ ΙΙ και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στόχος της ημερίδας είναι να έρθουν οι φοιτητές σε επαφή με την επιχειρηματική κοινότητα, να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες που αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις μέσα από συζήτηση με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους από τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα, όπως εξήγησε ο επιστημονικός υπεύθυνος, αναπληρωτής καθηγητής Παντελής Σκάγιαννης, «στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων του αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε να είναι ικανά και ανταγωνιστικά στελέχη που θα ιδρύσουν δικές τους επιχειρήσεις ή θα εργαστούν σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου.»

Ο ίδιος, όταν το πρόγραμμα μόλις ξεκινούσε την υλοποίησή του, είχε δηλώσει ότι επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα αποτελούσε η ίδρυση έστω και μίας επιχείρησης. «Πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για τριπλή επιτυχία για το Πανεπιστήμιο μας», δήλωσε ο κ. Σκάγιαννης, προσθέτοντας ότι σημαντική παράμετρος στην επιτυχία του προγράμματος αποτελεί και το γεγονός ότι η επιχειρηματική κοινωνία του Βόλου, έχει αγκαλιάσει την επιχειρηματική δραστηριότητα των φοιτητών, ανταποκρινόμενη σε κάθε κάλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου