ΤΟΠΙΚΑ

Σχολική ζωή ως …νομάδες ~ Σε κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ

σχολική-ζωή-ως-νομάδες-σε-κατάληψη-τ-36872

Σήμερα συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Βόλου για το θέμα της προβληματικής συγκατοίκησης στο Καρτάλειο

Υπό κατάληψη τελεί από χθες το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου στο Καρτάλειο Διδακτήριο. Η κατάληψη των μαθητών του ΕΠΑΛ δεν επηρέασε τη λειτουργία του συστεγαζόμενου 5ου Γυμνασίου, όπου έγιναν κανονικά τα μαθήματα. Το κλίμα συνεχίζει να είναι έκρυθμο στο σχολικό συγκρότημα, εξαιτίας της προβληματικής συγκατοίκησης δύο σχολικών μονάδων, θέμα που αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα της σημερινής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εκτός σχολικών αιθουσών βρέθηκαν χθες οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Η μετακίνησή τους από το Καρτάλειο προς το κτίριο Αποστόλου και αντίστροφα προκειμένου να κάνουν μαθήματα και εργαστήρια, φαίνεται να έχει κουράσει τους μαθητές, που αποφάσισαν να αντιδράσουν προχωρώντας σε κατάληψη του σχολείου τους. Νιώθουν σα «νομάδες» από τη στιγμή που αναγκάζονται κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου να μετακινούνται μεταξύ Καρτάλειου και Αποστόλου, προκειμένου αλλού να κάνουν μαθήματα και αλλού να παρακολουθήσουν εργαστήρια.

Η κατάληψη έρχεται να επιτείνει το ήδη έκρυθμο κλίμα που υπάρχει στο συγκρότημα, από τη στιγμή που το 5ο Γυμνάσιο διεκδικεί μία επιπλέον αίθουσα διδασκαλίας για τη στέγαση του πέμπτου τμήματος της α’ τάξης. Για τη στέγαση του τμήματος υπάρχει ήδη εντολή από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, να μεταφερθούν τα γραφεία των καθηγητών του ΕΠΑΛ στο κτίριο Αποστόλου, προκειμένου να απελευθερωθεί μία αίθουσα διδασκαλίας στο Καρτάλειο για το Γυμνάσιο.

Το θέμα της προβληματικής συγκατοίκησης και η ανάγκη εύρεσης λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει, αναμένεται να κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου, που έχει συγκληθεί για τις 12:30 το μεσημέρι, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Ζητούν καπνιστήριο

Πάντως στον κατάλογο των διεκδικήσεων των μαθητών, δεν περιλαμβάνεται μόνο το θέμα της καθημερινής μετακίνησης κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος προκειμένου σε άλλο κτίριο να κάνουν μάθημα και σε άλλο τα εργαστήρια.

Οι μαθητές διεκδικούν επίσης την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και θέτουν ζήτημα διαμόρφωσης χώρου στο προαύλιο για να λειτουργεί ως… καπνιστήριο!

Σχετικά άρθρα:

Μαθητική κατάληψη στο Καρτάλειο Διδακτήριο του Βόλου

Σε σώμα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Καζάνι που βράζει πάλι το Καρτάλειο ~ Μαθητές κάνουν μάθημα στο γυμναστήριο!

Μυρίζει «μπαρούτι» στο Καρτάλειο ~ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Άστεγοι 27 μαθητές του 5ου Γυμνασίου ~ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΑΛΕΙΟ

Λύση για το πρόβλημα στο Καρτάλειο

Λύση του διδακτηριακού προβλήματος στο Καρτάλειο Διδακτήριο

Εμπόλεμη ζώνη το Καρτάλειο ~ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Θέση… μάχης για το Καρτάλειο ~ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο Καρτάλειο Διδακτήριο

«Αγκάθι» η συστέγαση στο Καρτάλειο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου