ΤΟΠΙΚΑ

Σε έξαρση η εποχική γρίπη

σε-έξαρση-η-εποχική-γρίπη-38251

Οι ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστούν

Μέτρα πρόληψης της εποχικής γρίπης συστήνει στους πολίτες η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μαγνησίας. Η γρίπη είναι μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος, που εκδηλώνεται από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο. Η τήρηση των βασικών μέτρων είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, ενημερώνει η Διεύθυνση Υγείας.

Το πιο σημαντικό προληπτικό μέτρο είναι ο εμβολιασμός για τη γρίπη, ο οποίος πρέπει να εφαρμόζεται στις ομάδες υψηλού κινδύνου: άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εργαζόμενους σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν χρόνια νοσήματα.

Ο εμβολιασμός πρέπει ακόμη να εφαρμόζεται σε έγκυες γυναίκες β’ και γ’ τριμήνου, παιδιά που παίρνουν μακροχρόνια ασπιρίνη, άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά

Επιπλέον, οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή Σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων).

Στους ενήλικες αρκεί μία δόση αντιγριπικού εμβολίου, δεν χρειάζεται επαναληπτική δόση. Στα παιδιά που εμβολιάζονται για πρώτη φορά γίνεται επαναληπτική δόση σε διάστημα ενός μηνός. Η ανοσία του αντιγριπικού εμβολίου εξασθενεί σε 6 μήνες, μετά δεν είμαστε προστατευμένοι έναντι της γρίπης, ενημερώνει η αρμόδια υπηρεσία.

Προσοχή ο εμβολιασμός αντενδείκνυται: κατά τη διάρκεια εμπύρετων νοσημάτων, σε άτομα με υπερευαισθησία στη νεομυκίνη ή στη γενταμυκίνη, σε άτομα με αναφυλακτοειδείς αντιδράσεις σε αυγά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου