ΤΟΠΙΚΑ

Διαθέτουν κοινωνικές ευαισθησίες

διαθέτουν-κοινωνικές-ευαισθησίες-40235

Σημαντικό φιλανθρωπικό έργο αναπτύσσει ο Σύλλογος Ψυγείων Αγριάς

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το κοινωνικό έργο που αναπτύσσει ο Σύλλογος Ψυγείων Αγριάς, συνδράμοντας περισσότερες από εκατό οικογένειες και άπορους μοναχικούς κατοίκους της περιοχής μας. Το κοινωνικό παντοπωλείο που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου, στηρίζει με τρόφιμα τριάντα περίπου άπορες οικογένειες από την Αγριά, τη Δράκεια, τον Αγιο Λαυρέντιο, τα Λεχώνια και το Βόλο, που χρίζουν βοηθείας. «Η κοινωνία μας είναι μικρή και γνωρίζουμε ποιοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Κατά συνέπεια, εξυπηρετούμε όσες οικογένειες γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιδομενέας Κασσαβέτης.

Πολύ σημαντική είναι, στο μεταξύ, η ανταπόκριση ευαισθητοποιημένων Βολιωτών αλλά και επαγγελματιών, στην προσπάθεια συγκέντρωσης ενδυμάτων για την τράπεζα ρούχων που λειτουργεί με ευθύνη του ίδιου Συλλόγου. Συγκινητική είναι, παράλληλα, η συνδρομή πολλών ιδιωτών, οι οποίοι σε κάθε αλλαγή σεζόν, προσφέρουν μεγάλο αριθμό ρούχων σε πολύ καλή κατάσταση, προκειμένου να διατεθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

«Πολύς κόσμος μας δίνει ρούχα σε πολύ καλή ποιότητα, προκειμένου να τα προσφέρουμε με τη σειρά μας σε παιδιά και ενήλικες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του δραστήριου Συλλόγου, για να προσθέσει ότι αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων στηρίζουν επίσης την τράπεζα ρούχων, που εξυπηρετεί τις ανάγκες ένδυσης εκατό και πλέον οικογενειών.

Ανάλογη είναι η στήριξη πολλών ευαισθητοποιημένων μελών της τοπικής κοινωνίας στην τράπεζα αίματος που λειτουργεί ανελλιπώς από το 2006, και έχει αποδειχτεί σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 μονάδες αίματος, που διατέθηκαν ήδη για την κάλυψη των αναγκών των μελών του Συλλόγου, αλλά και όσων έχουν ανάγκη.

Είναι τόσο μεγάλη η αποδοχή του έργου που επιτελείται, ώστε έχουν ήδη αρχίζει να καταγράφονται οι πρώτες χρηματικές δωρεές αντί στεφάνων, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες του Συλλόγου. Στόχος κάθε κοινωνικής πρωτοβουλίας που αναπτύσσεται, είναι να βοηθηθούν όσοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, χάρη στη συνεργασία και την εθελοντική προσφορά των μελών και των φίλων της δραστήριας ομάδας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου