ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε το 2009 το τέλος…

ούτε-το-2009-το-τέλος-851206

Και το καλοκαίρι του 2009 ο Περιφερειακός Βόλου θα παραμείνει «τυφλός». Οι ιδιοκτήτες των υπό απαλλοτρίωση εκτάσεων στην Αγριά εμφανίζονται αμετακίνητοι από την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την είσοδο μηχανημάτων στις ιδιοκτησίες τους, εάν δεν ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.
Σε μια ύστατη προσπάθεια ώστε το τμήμα των 800 μέτρων του Περιφερειακού από το τέλος της κοιλαδογέφυρας της ΑΓΕΤ μέχρι την παραλία της Αγριάς να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου συναντήθηκαν χθες με τους 22 ιδιοκτήτες και τους νομικούς εκπροσώπους τους.
Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Αγριάς και μέσα από συζήτηση επιχειρήθηκε βήμα προσέγγισης και απευθύνθηκε έκκληση, ώστε να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την έναρξη των εργασιών πριν την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, αποδεχόμενοι το ποσό της προκαταβολής της αποζημίωσής τους.
Στο σύνολο των 55 ιδιοκτητών, στο κομμάτι του έργου από την κοιλαδογέφυρα μέχρι την παραλία, οι 33 έχουν ήδη δεχθεί την προκαταβολή της αποζημίωσης και κατά συνέπεια επιτρέπουν την κατασκευή του έργου, πριν ακόμα εκδοθεί δικαστική απόφαση για την απαλλοτρίωση.
Οι 22 εναπομείναντες δεν δέχονται την προκαταβολή, επικαλούμενοι την αναξιοπιστία του κράτους, όπως τόνισαν στη διάρκεια της συνάντησης στο Δημαρχείο.
Έχουν, όπως εξήγησαν, «κακό προηγούμενο» και αναφέρθηκαν στην πρώτη διαδικασία της απαλλοτρίωσης πριν από τέσσερα χρόνια, η οποία ενώ είχε τελεσιδικήσει ακυρώθηκε, αφού δεν καταβλήθηκε εντός του 18μηνου το ποσό της αποζημίωσης.
Χθες από τα μέλη της Επιτροπής έγινε μια προσπάθεια να συμφωνηθεί η εκτέλεση των εργασιών πριν από την δικαστική απόφαση.
Από τη συζήτηση, όπως ενημέρωσε ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, συμφωνήθηκε να γίνει το πρώτο βήμα συνεννόησης που είναι να μη ζητηθεί αναβολή εκδίκασης της απόφασης από καμία πλευρά στις 26 Μαρτίου, οπότε και έχει οριστεί δικάσιμος στο Πρωτοδικείο Βόλου για την προσωρινή τιμή μονάδος.
Έγινε δε για την υπόθεση έκκληση τόσο από τα μέλη της επιτροπής, όσο και από τους κατοίκους, προς τον Γ.Γ. Περιφέρειας Φώτη Γκούπα, εκπρόσωπο της πολιτείας στην περιοχή, να δεσμευτεί για το δημόσιο ότι δεν θα καταθέσει αίτημα αναβολής της δίκης, υπογράφοντας από τώρα ένα κοινό υπόμνημα όλων των δικηγόρων που θα εμπλακούν στην δίκη.
Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα καλής πίστης, προκειμένου να επιτρέψουν στη συνέχεια την έναρξη των εργασιών, ανέφερε ο κ. Ξηρακιάς.
Στη χθεσινή συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των υπό απαλλοτρίωση οικοπέδων συμμετείχαν εκτός από τον αντινομάρχη, ο δήμαρχος Αγριάς Θωμάς Παπαευθυμίου, ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θανάσης Σταυρίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου