ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώθηκαν 1.600 τόνοι πράσινης ελιάς

συγκεντρώθηκαν-1-600-τόνοι-πράσινης-ελιά-42495

Για πρώτη φορά έπειτα από 15χρόνια στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου

Ποσότητα 1.600 τόνων πράσινης ελιάς φετινής σοδειάς συγκέντρωσε φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Βορείων Σποράδων από παραγωγούς και εμπόρους με στόχο την εξαγωγή τους σε Ιταλία και Βουλγαρία. Οι ικανοποιητικές τιμές που έδωσε φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Βορείων Σποράδων στους παραγωγούς για την πράσινη ελιά, ήταν ο λόγος που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη ποσότητα των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο πρόκειται να αρχίσει και η συγκομιδή της μαύρης ελιάς, η σοδειά της οποίας αναμένεται ικανοποιητική και δρομολογούνται ήδη συμφωνίες για εξαγωγές. Η τρέχουσα σεζόν χαρακτηρίζεται από συνεταιριστές και παραγωγούς ως μια εξαιρετική χρονιά, καθώς οι καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην αύξηση της παραγωγής, ενώ συγκρίσεις με την αντίστοιχη περσινή δεν μπορούν να γίνουν, διότι η σοδειά ήταν από ελάχιστη έως και μηδενική.

«Φέτος έχουμε την παραγωγή ελιάς στα χέρια μας και αυτό δίνει μια «ανάσα» στον Αγροτικό Συνεταιρισμό. Με τις καλές τιμές που δώσαμε φέτος και με τις περιοδείες που πραγματοποιήσαμε σε χωριά του Πηλίου κάναμε τους παραγωγούς να στηρίζουν το Συνεταιρισμό, από τον οποίο έχουν και οι ίδιοι κέρδος και η περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων κ. Γιάννης Διανελλάκης, προσθέτοντας ότι πλέον το «στοίχημα» για το Συνεταιρισμό είναι η συγκέντρωση μαύρων ελαιών και Καλαμών.

Μάλιστα τη δεδομένη στιγμή οι ελαιοπαραγωγοί είναι ευνοημένοι από τις τελευταίες βροχοπτώσεις καθώς ευνοούν τον καρπό που βρίσκεται ακόμη στα δέντρα.

Ενημέρωση για το αντιχαλαζικό πρόγραμμα

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στον εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Ανω Λεχώνια ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα του ΕΛΓΑ μέσα στο 2015, και δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στο αντιχαλαζικό πρόγραμμα.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Μποτός Αργύρης, ενημέρωσε τους παραγωγούς γιαθέματα Ενεργητικής Προστασίας και συγκεκριμένα για τη διερεύνηση δυνατότητας υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος κατασκευής συστήματος αντιχαλαζικών διχτυών σε ορεινές επικλινείς εκτάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου