ΤΟΠΙΚΑ

Ασκηση ετοιμότητας για τα χιόνια

ασκηση-ετοιμότητας-για-τα-χιόνια-851206

Ασκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, στο χώρο μπροστά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, με παράταξη των οχημάτων και του προσωπικού της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, που θα εμπλακούν σε πιθανή χιονόπτωση μέσα στην πόλη.
Σύμφωνα με το σενάριο, το προσωπικό της υπηρεσίας έπρεπε να συγκεντρώσει έγκαιρα όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό ο αποχιονισμός σε πρώτη φάση των κεντρικών οδικών αξόνων της πόλης και στη συνέχεια των δρόμων μέσα στις συνοικίες.
Τα μέσα που διαθέτει η Διεύθυνση Καθαριότητας και τα μέσα που έχουν πιστοποιηθεί πλέον στο Σχέδιο για την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των συνθηκών χιονόπτωσης, κινητοποιούνται και συμμετέχουν στην άσκηση για την περίπτωση χιονόπτωσης στην πόλη, σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, που παραβρέθηκε στη άσκηση ετοιμότητας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα μηχανήματα του Δήμου που εμπλέκονται στο Σχέδιο έχουν συντηρηθεί στο σύνολό τους, έτσι ώστε να είναι σε ετοιμότητα αν παραστεί ανάγκη να επέμβουν.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρ. Τσαμπρινός σημείωσε ότι η Β΄ Φάση, που είναι η χιονόπτωση διάρκειας πολλών ημερών, θα απαιτήσει την επιστράτευση μίας πλειάδας μηχανημάτων και ειδικότερα ένα στόλο από εννέα μικρές υδροφόρες, δύο μεγάλες υδροφόρες, δύο φορτηγά, ένα «τάπερ», καθώς και μηχανήματα της ΔΕΥΑΜΒ, με τα οποία οι υπεύθυνοι του Δήμου θα προσπαθήσουν στο συντομότερο χρονικό διάστημα να ανοίξουν τους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.
Στη χθεσινή άσκηση οι οδηγοί της Διεύθυνσης Καθαριότητας παρέταξαν τα φορτηγά, τις υδροφόρες και τα μηχανήματα αποχιονισμού στο χώρο απέναντι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν την άντληση θαλασσινού νερού, αφού σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, έπρεπε να ριχθεί στο οδόστρωμα των κεντρικών αρτηριών, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία πάγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου