ΤΟΠΙΚΑ

«Τσουνάμι» χτύπησε την Αφησσο

τσουνάμι-χτύπησε-την-αφησσο-44843

«Τσουνάμι» χτύπησε χθες το απόγευμα την Αφησσο, εξαιτίας των δυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν τραπεζοκαθίσματα, να πλημμυρίσουν καταστήματα, να μετατραπούν δρόμοι σε ποτάμια και να προβληθούν σοβαρές ζημιές. Αντίστοιχες εικόνες εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής παρατηρήθηκαν στην Αγριά, τη Γατζέα και τα Καλά Νερά.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα η θαλασσοταραχή «χτύπησε» τις παραπάνω περιοχές γύρω στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καταστήματα, αφού από την ορμή της θάλασσας έσπασαν τζαμαρίες ενώ μετακινήθηκαν ακόμη και αυτοκίνητα.

Από τη θαλασσοταραχή προκλήθηκαν σοβαρότερες ζημιές στην Αφησσο, με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πρώτη φορά έζησαν κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα από τους δυνατούς ανέμους και τη θάλασσα προκλήθηκαν ζημιές στο κρηπίδωμα της παραλίας, το οποίο είναι ήδη σε άσχημη κατάσταση, παρασύρθηκαν τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες και πλημμύρησαν καταστήματα.

«Η θαλασσοταραχή ήταν σφοδρή και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην Αφησσο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αφετών του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Ευάγγελος Ντόβος, προσθέτοντας ότι σήμερα Παρασκευή θα γίνει εκτίμηση των ζημιών και θα σπεύσει στην περιοχή μηχάνημα για να απομακρύνει από τους δρόμους τις φερτές ύλες.

Χαρακτηριστικά όπως δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάτοικοι της περιοχής, όταν υποχώρησαν τα φαινόμενα ο παραλιακός δρόμος της Αφήσσου έμοιαζε «βομβαρδισμένος» αφού είχαν σπάσει γλάστρες, είχαν παρασυρθεί καρέκλες και τραπέζια και είχαν μεταφερθεί ξύλα και πέτρες από τη θάλασσα.

Τέλος, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται και σήμερα Παρασκευή στη Μαγνησία, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι ο καιρός, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα παραμείνει αμετάβλητος με εκδήλωση καταιγίδας, με τη θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, με βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

(Φώτο: Ευαγγελία Διανελλάκη)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου