ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκυταλοδρομία φιλανθρωπίας για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου

σκυταλοδρομία-φιλανθρωπίας-για-την-ε-45219

Σκυταλοδρομία φιλανθρωπίας θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου το πρωί της Κυριακής 2 Νοεμβρίου, με στόχο της ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου. Ουσιαστικά θα είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη και θα πραγματοποιηθούν αγώνες σκυταλοδρομίας 2 Χ 4 χιλιομέτρων και 4 Χ 2 χιλιομέτρων. Οι πολίτες της Μαγνησίας θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, να ανταγωνιστούν και να συναγωνιστούν, μέσα από τους πρωτότυπους αυτούς αγώνες που καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα.

Οι Βολιώτες που θα συμμετέχουν στα Street Relays θα τρέξουν όχι μόνο για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία τους, αλλά και για να προσφέρουν υλική βοήθεια και όχι μόνο στα μικρά παιδιά του Ορφανοτροφείου.

Στόχος είναι μέσα από τα Volos Street Relays όχι μόνο να ενισχυθεί οικονομικά το Ορφανοτροφείο Βόλου (θα δοθεί το 50% των εσόδων) σε καιρούς πολύ δύσκολους, αλλά κυρίως να προβληθεί και να γίνει ευρέως γνωστό το έργο που συντελείται εκεί για τους συνανθρώπους μας.

Η σειρά Βίκος Relays δίνει σκυτάλη στους Βολιώτες για το Ορφανοτροφείο Βόλου και η ανταπόκριση θα είναι τεράστια για ένα ίδρυμα που μετράει σχεδόν έναν αιώνα ζωής. «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους τους Βολιώτες να δείξουμε τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα μας μέσα από μια αθλητική δραστηριότητα, ένα αθλητικό γεγονός που όμοιό του δεν θα έχει ξαναγίνει στην πόλη μας. Πραγματικά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μέσω των Street Relays θα στηριχθεί το Ορφανοτροφείο και θέλουμε μέσα από αυτόν τον πρωτότυπο αγώνα στην παραλία του Βόλου να διαδοθεί το έργο που γίνεται και ο καθημερινός αγώνας για να παρέχουμε στα παιδιά μας όλα όσα χρειάζονται σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε η πρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Βόλου κ. Ελένη Κοπάνου, που σκοπό έχει να στηρίζει με κάθε τρόπο το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Στα Street Relays θα συμμετάσχουν και τα παιδιά του Ορφανοτροφείου όπως αποκάλυψε η κ. Κοπάνου. «Δίνεται μεγάλο ερέθισμα στα παιδιά και το περιμένουν πως και πως για να τρέξουν. Τους αρέσει ο αθλητισμός, προσελκύονται από τέτοιου είδους δραστηριότητες, αγαπούν να αθλούνται και θα το κάνουν με πολύ μεγάλη θέρμη και στις 2 Νοεμβρίου στην πολύ όμορφη διαδρομή στην παραλία του Βόλου», τόνισε η Πρόεδρος και προέτρεψε τους Βολιώτες να κατακλύσουν την παραλία: «Θα είναι μεγάλη μας χαρά να δούμε όλους τους Βολιώτες να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα και ήδη εισπράττω την επιθυμία τους για να συνδυάσουν την άθληση με την φιλανθρωπία και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα», κατέληξε η ίδια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 1914 το Ορφανοτροφείο Βόλου είναι αναγνωρισμένο και δικαστικώς και λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια προσφέροντας βοήθεια στο συνάνθρωπο και σε μικρά παιδιά. Ρόλος του Ορφανοτροφείου είναι η φιλοξενία παιδιών (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 6-18 ετών, ορφανά και από τους δύο γονείς ή μόνο από τον πατέρα ή μόνο από την μητέρα, εγκαταλειμμένα, άπορα, από χωρισμένους γονείς. Στη σκυταλοδρομία θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου