ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο στην «κλειστή» ΚΟΝΤΙ για περιβαλλοντικές παραβάσεις

πρόστιμο-στην-κλειστή-κοντι-για-περ-46200

Υψους 78.000 ευρώ από το ΥΠΕΚΑ

Πρόστιμο 78.000 ευρώ στην ΚΟΝΤΙ που ωστόσο έχει αναστείλει τη λειτουργία της από το ΥΠΕΚΑ για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας την περίοδο που ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος αφορούσαν στη λειτουργία μονάδας βαφής χωρίς την απαιτούμενη Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΕΠΟ). Επίσης ελλιπής αδειοδότηση, παρακολούθηση της εγκατάστασης επεξεργασίας υγρών αποβλήτων της μονάδας βαφής χάλυβα και υπέρβαση των ορίων διάθεσής τους, μη τήρηση των υποχρεώσεων παραγωγού και κατόχου αποβλήτων (επικινδύνων και μη) και τέλος πλημμελή παρακολούθηση και μη τήρηση ορίων αερίων εκπομπών από τη λειτουργία των καυστήρων των μονάδων βαφής και παραγωγής πάνελς.

Συνολικά το ΥΠΕΚΑ επέβαλε πρόστιμα ύψους €315.900 σε εννέα μονάδες για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Τα πρόστιμα αναφέρονται σε περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια ελέγχων από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, με κυριότερες τις παραβάσεις στη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων σε κάθε μία από αυτές και σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων και μη βιομηχανικών, αστικών και άλλων αποβλήτων, υπερβάσεις τιμών εκπομπών, απουσία παρακολούθησης περιβαλλοντικών δεδομένων, πλημμελή παρακολούθηση και καταγραφή των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, άντληση και χρήση νερού από γεώτρηση χωρίς άδεια. κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου