ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώθηκαν 8,5 τόνοι καπάκια στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου για την απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων

συγκεντρώθηκαν-85-τόνοι-καπάκια-στο-ε-ε-46442

Συγκινητική ανταπόκριση

Αριθμός ρεκόρ …οκτώμισι τόνων πλαστικών καπακιών συγκεντρώθηκε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου από το Φεβρουάριο του 2014 μέχρι προχθές για την απόκτηση δύο αναπηρικών αμαξιδίων.

Μετά από κάλεσμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου βοήθησαν για τη συγκέντρωση των καπακιών σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, σύλλογοι και ιδιώτες και βοήθησαν για την απόκτηση δύο κατάλληλων αναπηρικών αμαξιδίων για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου. Το κόστος του κάθε αμαξιδίου ανέρχεται σε 2.100 – 2.600 ευρώ.

Τα πλαστικά καπάκια παραδόθηκαν προχθές στο σωματείο κινητικά αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» οι οποίοι θα αναλάβουν την απόκτηση και παράδοση των δύο αναπηρικών αμαξιδίων στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

«Τα καροτσάκια θα παραδοθούν στους δύο μαθητές μας σε μία μεγάλη γιορτή σε συνεργασία με τον «Ιππόκαμπο» όπου όλοι όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι καλεσμένοι για να μας γνωρίσουν από κοντά και να δούνε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Ετσι μια καινούρια σημαντική συνεργασία ξεκινάει και φιλοδοξούμε να φέρει υπέροχα αποτελέσματα» δήλωσε η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου κ. Φωτεινή Γρηγορίου.

Στη συνέχεια η κ. Γρηγορίου για την επιτυχία της προσπάθειας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Ιερά Μονή Φλαμουρίου, την Ιερά Μονή Αγ. Γεράσιμου Μακρυνίτσας για την πολύτιμη βοήθεια κατά τη μεταφορά. Ευχαριστούμε και τον κ. Μενέλαο που μας διέθεσε και το δικό του φορτηγό. Ετσι καταφέραμε μέσα σε μία ημέρα να φορτώσουμε τους 8,5 τόνους καπάκια. Ενα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλουμε στην κουζίνα αλληλεγγύης και την κ. Αγγελική Ιωαννίτη για την ιδιαίτερη συμμετοχή της σε αυτήν τη συνεργασία. Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια η οποία συνεχίζεται, γιατί οι ανάγκες δε σταματούν στα στενά όρια του δικού μας σχολείου. Επίσης στηρίζουμε το σωματείο κινητικά αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και συνεχίζουμε να μαζεύουμε καπάκια. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα σε τούτη την πόλη».

Αντίστοιχη ενέργεια πραγματοποιήθηκε και πέρσι από το σχολείο και συγκεντρώθηκαν 2,5 τόνων καπάκια στο σύλλογο παραπληγικών Λαμίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου