ΤΟΠΙΚΑ

Στελέχη της Ε.Ε. επιστρέφουν στα θρανία για μία μέρα!

στελέχη-της-ε-ε-επιστρέφουν-στα-θρανία-46604

Συμμετοχή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη δράση «Back to school»

Η δράση «Επιστροφή στα Θρανία» (Back to School) αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιστρέφουν στα σχολεία τους και μιλούν για τη δουλειά τους.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, πάνω από 100 Ελληνες, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιστρέφουν στο σχολείο για μια μέρα!

Συνολικά 102 σχολεία στην Ελλάδα και από τις 13 περιφέρειες της χώρας, πρόκειται να συμμετάσχουν στην δράση Back to School και να υποδεχτούν τα στελέχη της Ε.Ε. ξανά στις σχολικές τους αίθουσες.

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2014, Ελληνες – στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ, πρόκειται να επισκεφθούν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ιδιαίτερης πατρίδας τους, στα οποία φοίτησαν ή άλλα σχολεία της επιλογής τους, από τον Έβρο έως την Κρήτη. Στις επισκέψεις τους αυτές θα συνομιλήσουν με μαθητές και δασκάλους όχι μόνο για όργανα, θεσμούς και ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και για την προσωπική τους εμπειρία και σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωτοβουλία «Επιστροφή στα θρανία» έχει ως στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να συζητήσουν για την Ευρώπη με ανθρώπους που γνωρίζουν την ΕΕ από μέσα και με τους οποίους έχουν ένα κοινό σημείο: τη φοίτησή τους στο ίδιο σχολείο. Ετσι για μια μέρα τα στελέχη αυτά γίνονται «το πρόσωπο της Ευρώπης» στο σχολείο τους!

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η δράση θα υλοποιηθεί σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας και Βόλου στο 1ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Η δράση «Επιστροφή στα θρανία» πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου