ΤΟΠΙΚΑ

Δρομολογείται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

δρομολογείται-το-γενικό-πολεοδομικό-51287

Θετικά γνωμοδότησε υπέρ του Α’ Σταδίου της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δ.Ε. Ζαγοράς» στην τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου. Συγκεκριμένα η μελέτη του έργου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Ηπείρου 2007 – 2013» και αφορά την ανάπτυξη της περιοχής.

Η μελέτη του έργου όπως αναφέρθηκε θα εκπονηθεί σε δύο στάδια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπουργική απόφαση ΠΕΧΩΔΕ. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, τη διάγνωση των προβλημάτων, προοπτικών και τάσεων του Δήμου και τη διατύπωση της κατ’ αρχήν πρότασης ή των εναλλακτικών προτάσεων ρύθμισης της περιοχής.

Με το πέρας του Α’ Σταδίου θα παραδοθεί το τεύχος του Α’ Σταδίου της μελέτης και κατά το δεύτερο στάδιο θα γίνει η λεπτομερής επεξεργασία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με βάση την πρόταση η οποία θα προκριθεί από τη διευθύνουσα υπηρεσία.

Με αφορμή το θέμα του Γ.Π.Σ. που συζητήθηκε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά ανέφερε τα παρακάτω: «Οι δύο πρώην Δήμοι (Ζαγοράς και Μουρεσίου) είχαν τη δυνατότητα να συντάξουν Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια. Το ΓΠΣ Ζαγοράς είναι ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής , κορυφαίο εργαλείο ανάπτυξης των οικισμών της Δ.Ε. Ζαγοράς. Θεωρώ ότι και αυτή η μελέτη χρειάζεται διαβούλευση µε τα Τοπικά Συμβούλια. Επειδή είναι σοβαρό θέμα για το μέλλον της περιοχής µας προτείνω να γίνει διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να γίνει διαβούλευση και να λάβουμε υπόψη την γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων, των φορέων και των επαγγελματιών της περιοχής. Είμαστε υπέρ του σεναρίου της ήπιας παρέμβασης αλλά άμεσα να ενημερωθούν τα Τοπικά Συμβούλια»

Από την πλευρά του ο δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Κωνσταντίνος Λάσκος επεσήμανε ότι: «Πρόκειται για ένα δυνατό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής µας. Ξεκίνησε το 2004 και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει. Υπάρχουν όμως και νέα άτομα στα συμβούλια των κοινοτήτων και καλά θα ήταν να ενημερωθούν και αυτοί. Πρέπει οπωσδήποτε να περάσει η απόφαση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου