ΤΟΠΙΚΑ

Καθάρισε τον Κραυσίδωνα το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

καθάρισε-τον-κραυσίδωνα-το-σχολείο-δε-51445

Εθελοντικό καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Κραυσίδωνα, πραγματοποίησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών που συντονίζει η Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA. Η δράση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από την οδό Επτά Πλατανίων μέχρι και την οδό Γιάννη Δήμου.

Η ομάδα των εθελοντών από τους δύο φορείς παράλληλα με τον καθαρισμό ασχολήθηκε και με την καταγραφή των απορριμμάτων συγκεντρώνοντας στοιχεία για το είδος, την ποσότητα και την προέλευσή τους. Στη συνολική έκταση καθαρισμού των 600 περίπου μέτρων, συγκεντρώθηκαν 50 σακούλες απορριμμάτων συνολικού βάρους 200 περίπου κιλών.

Η καταγραφή έδειξε ότι τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: συνήθη απορρίμματα (μπουκάλια, κονσέρβες, συσκευασίες τροφίμων, κουτιά αλουμινίου, συσκευασίες καπνού – τσιγάρων, χάρτινες και πλαστικές σακούλες), απορρίμματα, προσωπικής υγιεινής (φάρμακα, σύριγγες), υλικά συσκευασίας (πλαστικά δοχεία, ιμάντες συσκευασίας κιβωτίων, συσκευασίες από χαρτόνι – πλαστικό – φελιζόλ). Στην κατηγορία άλλα απορρίμματα βρέθηκαν λαμπτήρες, ρούχα, παπούτσια κρεμάστρες.

Τέλος με την καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε είδους απορρίμματος έγινε αντιληπτό ότι με τον τρόπο αυτό η συμβολή στην κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης γίνεται περισσότερο ουσιαστική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου