ΤΟΠΙΚΑ

Στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

στο-αεροδρόμιο-ν-αγχιάλου-ο-αλέξανδρο-51499

Μαζί με αντιπροσωπείες των «Δρόμων Συνεργασίας» και του «Δρόμου Ανατροπής»

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά και κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» επισκέφτηκαν το Σάββταο το περιφερειακό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που αναμένεται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες για 40 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης για άλλα δέκα.

Οπως διαπίστωσαν μετά την ενημέρωση που είχαν από τον αερολιμενάρχη Κ. Ευσταθίου, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι μια δημόσια υποδομή με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. «Το ότι στην Επιτροπή Τουριστικής Πρωτοβουλίας της νέας δημοτικής αρχής Βόλου δεν υπάρχει εκπροσώπηση του αεροδρομίου, παρά το ότι δεν προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των συμβούλων, είναι ενδεικτικό της υποτίμησης του αεροδρομίου ως εργαλείου ανάπτυξης-κλειδί για τον τόπο», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής τόνισε ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις, που ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την περιφερειακή ανάπτυξη της οικονομίας. Υπογράμμισε ότι η πώληση των περιφερειακών αερολιμένων μέσω συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιώτες θα υποβαθμίσει τον αερομεταφορικό χαρακτήρα των αεροδρομίων, αφού το βάρος θα δοθεί στην ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων, οι οποίες τροφοδοτούν το 50% των εσόδων σύμφωνα με την διεθνή εμπειρία.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό, όπως επισήμανε, είναι και το γεγονός ότι οι επενδύσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση να γίνουν εντός της πρώτης τριετίας για την αναβάθμιση των αεροδρομίων αυτών θα φτάσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. «Εύλογα λοιπόν συμπεραίνει κανείς ότι τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από τις πρόσθετες επιβαρύνσεις στους ταξιδιώτες, όπως το σπατόσημο, δηλαδή το τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των αερολιμένων που προβλέπεται να αντικατασταθεί από νέο ενιαίο τέλος το οποίο θα διαμορφωθεί από τα 12 στα 14,5 ευρώ (για πτήσεις εντός της ΕΕ) για την πρώτη περίοδο της παραχώρησης και στα 20 ευρώ για τη δεύτερη, μετά την ολοκλήρωση των έργων».

Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ για τα αεροδρόμια

Με θέματα τα περιφερειακά αεροδρόμια του Νομού και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα παραχωρήσει σήμερα Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία, στην οδό Γαλλίας 6, συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΝΕ, της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου