ΤΟΠΙΚΑ

Στο γκρεμό Ι. Χ. στον Κοκκινόβραχο, με θύμα 69χρονο, μετά από υποχώρηση «χάρτινης» μπάρας

στο-γκρεμό-ι-χ-στον-κοκκινόβραχο-με-θύ-51921

Στο γκρεμό Ι. Χ. στον Κοκκινόβραχο, με θύμα 69χρονο, μετά από υποχώρηση «χάρτινης» μπάρας

Καρτέρι θανάτου για τον 69χρονο Βολιώτη Θεόδωρο Κόνιαρη, συνταξιούχο δημοτικό υπάλληλο στο ΕΑΚ, χθες το πρωί στο 32ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βόλου – Φαρσάλων, λίγο μετά τις στροφές- καρμανιόλα στον Κοκκινόβραχο.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Στις 10.55 το πρωί το αυτοκίνητο μάρκας Ford, που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Φάρσαλα, για άγνωστο λόγο, εξετράπη της πορείας του. Λίγα μέτρα μετά την εκτέλεση δεξιάς στροφής, ο 69χρονος οδηγός βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε στην προστατευτική μπάρα, που υποχώρησε λες και ήταν χάρτινη, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει σε γκρεμό βάθους 100 μέτρων.

Στην Τροχαία Βόλου σήμανε συναγερμός. Διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Αστυνομία και άμεσα στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού. Δυστυχώς, όμως, για τον άτυχο 69χρονο ήταν αργά, όταν οι άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού -λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα- έσπευσαν για να τον ανασύρουν.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, που κατέφθασε, παρέλαβε νεκρό τον ηλικιωμένο και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Το δυστύχημα πυροδότησε αντιδράσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού. Όπως αναφέρθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το δυστύχημα έρχεται να συμπληρωθεί σε μακρά λίστα με θανατηφόρα ή και σοβαρά τροχαία.

Οι επίμαχες στροφές αποτελούν σημείο του Επαρχιακού Δικτύου με μεγάλη επικινδυνότητα πρόκλησης τροχαίων. Αναπάντητο ερώτημα αποτελεί, γιατί η προστατευτική μπάρα δεν ήταν ενισχυμένη για να συγκρατήσει το αυτοκίνητο όταν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, αλλά υποχώρησε σαν να ήταν ψεύτικη.

Στο ίδιο σχεδόν σημείο πέρυσι άλλο ένα αυτοκίνητο έπεσε στο γκρεμό, όμως ο οδηγός του σώθηκε από θαύμα, καθώς πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα και να βγει από το Ι. Χ. πριν αυτό κατακρημνιστεί.

Η Τροχαία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια πρόκλησης του δυστυχήματος.

Να σημειωθεί ότι η σορός του 69χρονου θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Η κηδεία του δεν ανακοινώθηκε πότε θα γίνει.

Σχετικά άρθρα:

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 69χρονο Βολιώτη στον Κοκκινόβραχο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου