ΤΟΠΙΚΑ

Τα χάλια σχολείου οκτώ ετών!

τα-χάλια-σχολείου-οκτώ-ετών-851206

Μακριά από τα σχολικά θρανία παρέμειναν χθες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς, μία ημέρα μετά το μάθημα-«κίνδυνος» για το τμήμα της Στ’ τάξης.
Το σχολείο ολοκλήρωσε άρον-άρον το ημερήσιο πρόγραμμα την προηγούμενη ημέρα, όταν μεγάλα κομμάτια σοβά αποκολλήθηκαν από την οροφή μιας αίθουσας και προσγειώθηκαν με δύναμη πάνω στους 15 μαθητές της τάξης, προκαλώντας σε πολλούς μικροτραυματισμούς και οδηγώντας δύο στο Κέντρο Υγείας.
Τη Ζαγορά επισκέφθηκε κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας για αυτοψία στο χώρο.
Σύμφωνα με το μακροσκοπικό έλεγχο των μηχανικών φαίνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένη αποκόλληση τμήματος της σοβατισμένης οροφής σε μία από τις αίθουσες του Σχολείου, η οποία κατά τις εκτιμήσεις οφείλεται σε μακροχρόνια δράση της υγρασίας.
Πρόκειται για ένα κτίριο που κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στο Δήμο Ζαγοράς προς χρήση των μαθητών το 2000. Σύμφωνα με τις πληροφορίες προ τριετίας, έγινε από το Δήμο επισκευή της στέγης για την αντιμετώπιση προβλημάτων διαρροής υγρασίας στην εσωτερική πλάκα της οροφής.
Από χθες ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου επιμελημένος έλεγχος σε όλες τις επιφάνειες της οροφής των αιθουσών του σχολείου, σύμφωνα με οδηγίες των μηχανικών της Νομαρχίας, προκειμένου να δοθεί άμεσα στην ασφαλή χρήση των μαθητών.
«Τα διδακτήρια είναι περιουσιακό στοιχείο των Δήμων, οι οποίοι έχουν και την απόλυτη αρμοδιότητα συντήρησης και εποπτείας τους», τόνισε ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς.
Πρόσθεσε όμως ότι «στο πλαίσιο της καλής πίστης και της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της ΝΑΜ και των Δήμων και επειδή ο Δήμος μέσω της ΤΥΔΚ δε θα μπορούσε να επέμβει άμεσα, ανταποκριθήκαμε αμέσως στο αίτημα της Δημάρχου Ζαγοράς».
Μετά την αποξήλωση των υπόλοιπων σαθρών επιχρισμάτων στις οροφές και τον καθαρισμό, το Δημοτικό Σχολείο θα μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα. Το είδος και η έκταση της επισκευής θα αποφασισθεί τις επόμενες ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου